Premijerka Ana Brnabić priznala istinu o tajnom venčanju sa Milicom: Na jednu stvar nikako nije želela da pristane

Venčanje premijerke Srbije Ane Brnabić tema je o kojoj se stalno piše i nešto je što intrigira javnost. Ana i njena izabanica Milica Đurđić petanaest godina su u skladnoj emotivnoj vezi.

Imaju čak i sina Igora, kojeg zajedno odgajaju, te ne čudi što je njihov odnos privlači pažnju i zanimljiv je i Aninim političkim oponentima.

Venčanje Ane Brnabić nametnulo se i u okviru dokumentarca “Ana je tu”. U autorskom, zapravo diplomskom radu, novinara Adama Santovca, premijerka je otvoreno govorila o LGBT zajednici kojoj pripada, a koju po mišljenju njenih članova ne zastupa dovoljno, ali i danu sklapanja braka sa Milicom.

 

Na pitanje novinara da li je tačno da se u nekom od gradova, u kojima je brak istopolnih partnera zakonski reguisan, Njujorku, Ročesteru ili Vašingtonu, zavetovala Milici na večnu ljubav Brnabićka je izričito odgovorila:

„Ne, nije istina. I ja sam čula da smo se venčale, ali to nije tačno. Mi smo u vezi više od 15 godina, ali nismo u braku. Poslednje što bih uradila jeste da sebi dam veća prava od onih koja ima bilo koji građanin ili građanka Srbije. Nikada to ne bih učinila. To je suprotno svim mojim načelima“, podvukla je premijerka koja pored svoje izabranice uprkos tome što zakonski nisu regulisale odnos uživa i planira budućnost.

Share this article