Advokat bivšeg muža Marije Paunović: "Saša je bio brižan suprug"

Saša Paunović, koga sam zastupao u brakorazvodnoj parnici, bio je vrlo brižljiv supug i otac koji se i dalje stara o svojoj maloletnoj deci. U toku braka on je celog sebe dao u lečenju sada pokojne Marije.

Sve vreme bio je uz svoju suprugu, zajedno je odlazio sa njom kod lekara. Nažalost, Marija Paunović je bila dugogodišnji psihički bolesnik i ranije je imala četiri pokušaja samoubistva koja je uspevao da spreči suprug.

Ovo tvrdi Dalibor Mitić, punomoćnik Saše Paunovića, čija je bivša supruga Marija prošle subote izvršila samoubistvo skočivši sa zgrade. Uz izjavu saučešća Marijinoj porodici, Mitić ističe da želi da demantuje, po njegovim rečima, niz netačnih informacija koje su se o ovom događaju pojavile.

 

- Ona je lečena na odeljenjima u Kragujevcu, Ćupriji i u Paraćinu i sada, nažalost, ovaj peti pokušaj samoubistva se završio tragično - kaže Mitić. - Najveću štetu trpe deca jer su ona u uzrastu kada nisu dovoljno velika da sama mogu sa tim da se izbore, a dovoljno su odrasla da znaju šta se dešava. Zato apelujem na javnost da bude oprezna.

Mitić kaže da su netačne informacije da je Saša Paunović ikada takao svoju suprugu i da je činio bilo kakvo nasilje prema njoj. Pokojna Marija ga je napustila u januaru i podnela tužbu za razvod.

- Saša je bio zainteresovan da očuva bračnu zajednicu, međutim Marija nije želela mirenje i iz tih razloga mi smo podneli protivtužbu sa zahtevom da roditeljsko pravo bude povereno ocu, a da majka ima pravo da viđa decu - navodi Mitić.

On dalje ističe da su Centar za socijalni rad i Osnovni sud u Paraćinu doneli odluku da je najbolji interes dece da roditeljsko pravo pripadne ocu, a da majka viđa decu na način koji je predložio Centar.

- Apsolutno je netačna tvrdnja da je moj klijent sprečavao Mariju da viđa decu.

Naprotiv, tvrdi Mitić, u toku celog sudskog postupka on se maksimalno obazrivo ponašao prema njoj i omogućavao joj posete iako još nije bila ni doneta presuda.

 

- Marija se više puta viđala u gradu sama sa njima bez problema. Saša je u potpunosti poštovao presudu "da majka može da viđa decu svakog vikenda, subotom ili nedeljom od 12 do 18 sati, za vreme rođendana, za vreme državnih i verskih praznika, u dogovoru sa njim i u zavisnosti od obaveza dece" - objasnio je Mitić, dodavši na kraju da je bivši suprug platio sve troškove postupka iako nije morao, iz čega se takođe vidi da je bio obziran prema Mariji.

DECA BILA NA TAKMIČENjU

Kad je 21. marta sud objavio presudu, bili su prisutni Marija i njen advokat. Tokom postupka su se složili da sud donese baš takvu presudu jer smo svi imali stav da je to najbolji interes dece - navodi advokat Saše Paunovića. - Viđanje kobnog dana, prošle subote, nije bilo moguće jer je Saša tada bio sa decom u Čačku na sportskom takmičenju na kom su deca učestvovala, a ne zbog nekakve zabrane.

 

(Izvor: novosti.rs / Z. Rašić)

Share this article