Ove godine navršava se dve decenije od napada na putnički voz u Grdeličkoj klisuri, u kojem su bili civili. Voz je tokom NATO bombardovanja pogođen 12. aprila 1999. godine, drugog dana pravoslavnog Vaskrsa. 

- Ja se više i ne sećam šta je najvažnije što ja treba njoj u tom trenutku da kažem i da li uopšte treba da joj čujem glas, da li treba da zapamti poslednje to moje... - rekla je Jelena drhtavim glasom.

U danu kada se u Srbiji obeležava 20 godina NATO agresije na našu zemlju, šef diplomatije tzv. Kosova, Bedžet Pacoli, likuje i slavi početak napada, postavljanjem neprimerenih komentara na društvenim mrežama.

Na današnji dan pre 20 godina počelo je bombardovanje Srbije od strane NATO alijanse.

Neobična ljubavna priča Borisa iz Srbije i Tereze iz Amerike počela je pre osam godina u Švajcarskoj. Oni su prvo bili saradnici, ubrzo su osnovali porodicu, a danas sa sinovima Rankom (7) i Džeksonom (5) i ćerkicom Teslom (2) žive na Tari, u dodiru sa prirodom, bez stresa i gradske vreve.

Da, istoriju treba ostaviti za sobom, i treba krenuti napred ka budućnosti. I da, naravno, nije mudro ložiti se na neprijatelje, nepravdu i staru mržnju.

Page 1 of 380