Petar Živanović (73) iz sela Svileuvo kod Koceljeve ubio je u nedelju nevenčanu suprugu Sanju Janković (42), a mediji tvrde da je uzrok tragedija ljubomora nakon noći provedene u kafanskom izlasku.

Aleksa Janković iz Niša bi danas bio mladić od 22 godine, da 2011. nije počinio samoubistvo, ne mogavši više da se bori sa vršnjačkim nasiljem kojem je bio izložen u školi. Predlog za strože kažnjavanje učenika koji u školi vrše nasilje, nazvan "Aleksin zakon", nije usvojen. Proteklih dana Srbija je zasuta video snimcima na kojima se deca iživljavaju jedni na drugima ili kontinuirano. Za takvo ponašanje uglavnom dobijaju smanjene ocene iz vladanja.

Vršnjačko nasilje koje se dogodilo u školi u Barajevo dešava se, tačnije objavljuje u nastavcima. 

Oduvek sam želeo da imam braću i sestre, ali moji roditelji nisu imali uslova da odgajaju više dece pa sam ostao jedinac. Kada sam odrastao i oženio se Malinom, pitao sam je da li želi da stvorimo veliku porodicu, na moju radost - pristala je, priča za „Blic“ Nebojša Marković (50) iz Niša.

Šestogodišnja Nišlijka Nađa Mladenović Bilbija pridružila se ovih dana svojim vršnjacima u predškolskom odeljenju OŠ "Miroslav Antić". Za razliku od ostalih mališana koji su stigli u pratnji roditelja, malu Nađu do škole je dovela baka.

Ako je suditi po tehnološkim perspektivama 21. veka, Srbiji kao da se smeši mnogo bolja budućnost u odnosu na prethodni vek za koji se slobodno može reći da je jedan od najgorih u njenoj ionako tegobnoj istoriji.

Page 1 of 668