Strahinja, Mihajlo i Nemanja Petrović odrastaju bez roditelja, uz strica i strinu. Primaju roditeljsku penziju od 25.000 dinara, koja nije dovoljna da pokrije ni najosnovnije potrebe.

Umesto da se druže, pomažu jedni drugima i stvaraju prijateljstva, deca se tuku, ismevaju, vređaju, a po svemu sudeći, situacija se konstantno pogoršava.

Na proslavi u Parizu, a na kojoj je proslavljeno 100 godina od kraja Prvog svetskog rata Srbija i njena junačka vojska su ponižene. Prvo podizanjem zastave lažne države Kosovo na crkvi Nort Dam, a kasnije kao šlag na torti brukanju došao je raspred sedenja najviših zvaničnika.

"Osećam se lično uvređenim onim što se dogodilo 11. novembra u vezi sa predsednikom Republike Srbije, dragoj mnogim Francuzima i upućujem izvinjenje srpskom narodu, koga je predstavljao vaš predsednik", poručio je Fransoa Dulon d Rone u pismu upućenom ambasadoru Srbije u Francuskoj.

Najveći strah svakog turiste ostvario se jednoj Slovenki prilikom posete Beogradu - na autobuskoj stanici ukraden joj je novčanik u kome su bila sva lična dokumenta. Putovanje se pretvorilo u mučenje, sve dok, po rečima njenog rođaka, na adresu na kojoj je odsela nisu uredno stigli svi njeni nestali papiri, zajedno sa pismom koje ju je oborilo sa nogu.

"Ovo je Srbija, govore grobovi ratnika iz slavnog vremena", zapevalo je nekoliko desetina mališana iz Gračanice povodom proslavljanja praznika Svetog blagovernog Kralja Stefana Milutina, ktitora Manastira Gračanica, a taj prizor nateraće vam suze na oči.

Page 1 of 510