Sinoć je na prvom programu Radio Televizije Srbije emitovana prva epizoda dugočekivane serije Dragana Bjelogrlića pod nazivom "Senke nad Balkanom".

Talentovani, neafirmisani umetnici, često su nezasluženo u zapećku društvene lestvice, jer iskrivljenje, nametnute moralne vrednosti današnjice, ne dozvoljavaju da ono što je dobro i kvalitetno, ispliva na površinu.

"Dakle može 'sluškinja', a ne može 'dramaturškinja'?", pitala je Srbljanović

Institut za srpski jezik Srpske akademije nauka i umetnosti objavio je napokon dugo očekivanu Odluku kojom se stavlja tačka na sve dalje tvrdnje o ispravnosti "rodno diferenciranog jezika" koji nam se godinama neprestano nameće od strane medija i pojedinih vladinih i nevladinih organizacija, pod pritiskom iz inostranstva.

"Jelena, žena koje nema" nije plod mašte, već čežnje Ive Andrića za Milicom Babić, na čiju je ljubav čekao tri decenije. Kroz njegova dela prošle su mnoge žene, ali u svoj život nije bio spreman da pusti nijednu.

"Čovek po imenu Uve" nije simpatičan lik, uostalom, nije ga ni briga šta ljudi misle o njemu. Pa ipak, naveo je ceo svet da se smeje i plače istovremeno.

Page 1 of 26