Ana Brnabić: "Uvođenje seksualnog obrazovanja u škole je dobra ideja"

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da uvođenje seksualnog obrazovanja u škole deluje kao dobra ideja, ali da o tom pitanju treba poslušati struku.

Ona je tako odgovorila na pitanje novinara da li se u cilju sprečavanja nasilja prema ženama, razmišlja i o uvođenju seksualnog obrazovanja i da li postoji volja za to.

PROČITAJTE JOŠ JA BIH SADA STALA U ODBRANU MIKE ALEKSIĆA: Poznata glumica svojom izjavom ostavila Srbiju u šoku! (VIDEO)

 

- Meni to deluje kao jako dobra ideja, ali treba da pitamo one koji su stručni i koji to mogu da u potpunosti sagledaju i da njihove predloge razmotrimo na Vladi Srbije. Sta lično mislim u demokratskom društvu nema toliku težinu, ja sam predsednica vlade, ali mislim da treba da slušamo struku - rekla je Brnabić novinarima u Skupštini Srbije gde je učestvovala na konferenciji Ženske palrlamentarne mreže “Hrabrost je ženskog roda”.

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da se predlog zakona o rodnoj ravnopravnosti privodi kraju i da se priprema i Strategija rodne ravnopravnosti.

Brnabić očekuje i da će se na sednici Vlade Srbije tokom februara naći i Strategija za prevenciju i sprečavanja nasilja nad ženama.

Ona je zahvalila ministarkama Gordani Čomić i Zorani Mihajlović zbog toga što su pokrenule prvi međusektorski dijalog o rodnoj ravnopravnosti, kao i Ženskoj parlamentarnoj mreži za širi dijalog na teme koje, kako kaže, ne treba da budu politizovane.

Share this article