Bivši đak uredio školu: Đorđe nije zaboravio svoj rodni kraj

Đaci područnog odeljenja Osnovne škole "Dušan Jerković Uča" u Deču počeli su novu školsku godinu u kompletno obnovljenoj zgradi. Umesto oronulih zidova, plafona koji opada, oguljene stolarije, učenici su se "uselili" u sređene i moderno opremljene učionice, zahvaljujući svom zemljaku Đorđu Petkoviću.

Iako je pre 16 godine napustio Srbiju i otišao u Ameriku, Đorđe nikada nije zaboravio svoj kraj. Svaki dolazak iz Njujorka u Beograd, značio je i odlazak u Deč. Otkad je zaposlen u "Er Srbiji" u prilici je i da češće posećuje rodno mesto. U sređivanje školske zgrade, koja pripada matičnoj osmoletki u Šimanovcima, Petković je uložio oko 40.000 evra.

 

- Na priredbi povodom dana Svetog Save, video sam da je plafon skoro pao, a i ostali deo zgrade bio je u jako lošem stanju - priča Petković. - Saznao sam da u školu ništa nije uloženo 25 godina. Rešio sam da pomognem. Škola je sređena po ugledu na američke obrazovne ustanove .

Kako kaže Petar, đaci nisu krili oduševljenje kada su saznali da će im tokom raspusta škola biti sređena.

- Uvedeno je centralno grejanje, zamenjeni su podovi, stolarija, sve je okrečeno, kupljene nove klupe i stolice, kao i ostali nameštaj, sređena kupatila, napravljena multimedijalna učionica - navodi Đorđe. - Opština je finansirala zamenu plafona, a uvešće i video-nadzor, tako da će i bezbednost đaka biti na najvišem nivou.

KAO NOVA

- Presrećni smo i beskrajno zahvalni - ne krije zadovoljstvo Snežana Stanković, direktor OŠ "Dušan Jerković Uča". - Đaci su praktično dobili novu školu. Đorđe je uredio i kompletan enterijer, kupio tehničke uređaje. Škola ima oko 110 učenika od prvog do osmog razreda koji će sada imati sjajne uslove za rad. Osim Đorđa i opštine, pomogla je firma "Dinara" iz Deča.

(Izvor: novosti.rs)

Share this article