Boljevac: Starica (86) koja živi u kući od blata nasledila 5 miliona dolara!

U boljevačkom planinskom selu u trošnom kućerku od blata, koji samo što se ne sruši, okruženom šumom, putem kojim se jedva dolazi i leti, od poljoprivredne penzije od desetak hiljada dinara živi M. Z. (86).

I tu, možda, ne bi bilo ništa neobično da ova starica nije - milioner!

Naime, pred Novu godinu na račun M. Z. je, iz Australije, kao nasledstvo njenog muža M. Z. koji je preminuo 2011. "leglo" 940.000 australijskih dolara, kao i nekoliko miliona u nekretninama koje se nalaze na petom kontinentu.

Tragom te informacije, "Novosti" su pronašle M. Z. Starica nije želela ni da otvori vrata svoje trošne kuće, odbijajući svaki razgovor sa novinarima.

U selu su nam poznanici M. Z. ispričali kompletnu priču, po kojoj bi, bez sumnje, mogao da se snimi film, koji bi, definitivno, postao blokbaster!

- Krajem šezdesetih godina prošlog veka M. Z. i njen suprug su, trbuhom za kruhom, otišli u Australiju - kazuju komšije. - Žena se, nakon nekoliko godina, vratila u Srbiju, jer joj je, kako smo čuli, majka bila bolesna.

M. Z. je čuvala majku, a u Australiju nije se više vraćala. Ostala je u tom boljevačkom selu, živeći u trošnoj kući usred šume.

- Suprug M. Z. se, u međuvremenu, u Australiji ponovo oženio, mada se, zakonski od svoje prve žene nikada nije pravosnažno razveo - nastavljaju naši sagovornici. - Čuli smo da je on u zemlji kengura stekao veliko bogatstvo. Ali, smatrali smo da su u pitanju samo glasine.

Godine su prolazile, a M. Z. od svog supruga, sve do pre nekoliko meseci, nije imala nikakvih vesti. Tek pred kraj prošle godine pozvali su je iz banke u Boljevcu, u kojoj prima penziju, i kazali joj da je nasledila 940 hiljada dolara i da joj je novac uplaćen na račun.

LEGITIMISANjE - Ekipu "Novosti" je u boljevačkom selu zaustavila policijska patrola, koja je od nas, maksimalno profesionalno i uljudno, tražila isprave. Kako se ispostavilo, prijavio nas je čovek koji, navodno, sa M. Z. ima ugovor o doživotnom izdržavanju.

- Kako se ispostavilo, suprug M. Z. je preminuo još 2011. godine, a žena sa kojom je živeo u Australiji umrla je pre njega - pričaju komšije. - Dece nisu imali. I, kada je suprug M. Z. preminuo, pedantni Australijanci su krenuli u potragu za naslednicima i, nakon nekoliko godina, pronašli našu komšinicu.

Sve je, potom, završeno ekspresno. M. Z. je oglašena naslednikom i odmah joj je uplaćen sav novac koji je njen suprug imao u jednoj banci u Australiji.

- Uprkos novcu koji je dobila, M. Z. se nimalo nije promenila - dodaju komšije. - Ostala je da živi u svojoj trošnoj kući, nepristupačna za druge ljude, kao što je bila i pre toga.

Pre nekoliko dana, pričaju komšije, M. Z. je otišla do banke i podigla nekoliko hiljada evra, kako bi platila nagomilane račune.

- Na putu do kuće, starici su ispale dve novčanice od po 500 evra - govore naši sagovornici. - Ona se o tome požalila jednom komšiji, ali se nije vratila da ih potraži. Samo mu je kazala:

- Ma, ko će sada da ide da traži pare po ovoj hladnoći!

(Novosti.rs)

Share this article