Božovići su ćerkici koja ima cerebralnu paralizu kupili psa, a sad pronalaze cigle i otrovano meso u stanu (FOTO)

Porodica sa Čukaričke padine u nedelju 19. maja na terasi svog stana zatekla je strašan prizor, a odmah su im na pamet pale najcrnje stvari. Naime, na terasi našli su komad otrovnog živog mesa,koji je bio namenjen psu. Životinja ga je pojela i dobila epi napad, ali je ipak preživela.

 

Dodatan nemir u ovu priču unosi činjenica da je pas uzet za dete sa posebnim potrebama, da se ubrza oporavak devojčice (6) nakon teške operacije koju je imala prošle godine, pošto ima cerebralnu paralizu.

Porodica Božović, Čukarička padina, trovanje psa

 *Pas je otrovan dva puta; Foto: Privatna arhiva

- On boravi u stanu sa nama, miran je, veoma velika maza, zato smo ga i uzeli - da bi se moja ćerkica igrala sa njim i da bi joj period rehabilitacije tekao lakše. Ponekad kad ne stignem da ga izvedem u šetnju, odvedem ga na terasu da piški, ali odmah to obrišem, ne vidim zašto bi ikome smetao. Čak i ne laje, ne čuje se, a i nije da njegovim prisustvom radimo nešto što ostali građani ne rade - priča za "Telegraf" Jelena, majka ove devojčice.

Porodica Božović, Čukarička padina, trovanje psa

 *Meso koje je promašilo terasu; Foto: Privatna arhiva

Da se neko ozbiljno namerio na ovu porodicu i životinju govori i to da je ovo već drugi pokušaj trovanja u pet meseci, koliko je pas član ove šestočlane porodice: otac, majka, četvoro dece - sin i trojke.

 

- Prvi put je pokušano bacanjem otrovane hrane na terasu stana, drugi put je bačena cigla koja je uletela u trpezariju gde se naš sin (7) igrao sa psom. U međuvremenu ovih dešavanja, ostavljane su nam nepotpisane, moglo bi se reći preteće poruke na vratima stana - kaže očajno majka uplašena pre svega za bezbednost dece koja su vrlo lako mogla pojesti to meso koje je bačeno ili dobiti ciglu u glavu.

Porodica Božović, Čukarička padina, trovanje psa

 *Jedan komad mesa je završio na terasi, a drugi na betonu pored zgrade;

Foto: Privatna arhiva

Sva tri puta roditelji su išli u policiju da podnesu prijave, ali nadležni nisu reagovali jer se "ništa konkretno nije desilo, a trovanje psa i nije toliko konkretan slučaj, barem za njih". Stoga roditelji su prvobitno upućeni u komunalnu policiju za podnošenje prijave.

Porodica Božović, Čukarička padina, trovanje psa

 *Jelena i njen suprug Marko zabrinuti su za bezbednost dece; Foto: Privatna arhiva

U čitavoj agoniji i strahu za bezbednost, majka Jelena najviše je uplašena jer su deca vrlo lako mogla postati meta nekoga kome smeta njihov pas. Takođe, ne može da razume zašto jedan psić koji ima sedam meseci i humanu namenu može da predstavlja problem bilo kome.

 

Porodica Božović, Čukarička padina, trovanje psa

 *Pas je uzet prvenstveno da bi pomogao oporavku ćerke koja boluje od cerebralne paralize;

Foto: Privatna arhiva

Kako je nam je ona rekla, pre dolaska psa u njihov dom, nijedan problem sa komšijama nisu imali. Dodaje i da sumnja na neke od komšinica, ali ne može sa sigurnošću da tvrdi bilo šta, niti da upire prstom na bilo koga.

(Izvor: telegraf.rs / S. Čenad)

Share this article