ČIM SU DOŠLI NA GRANICU, CARINIK JE REKAO STARICI DA SKINE GAĆE! Odmah je pozvao POJAČANJE!

Na ulaznoj strani graničnog prelaza Gradina carinici su sprečili prenos neprijavljenih deviza u iznosu od preko 260.000 evra.

Sve je počelo kada se za redovnu carinsku kontrolu prijavio 30-godišnji nemački državljanin turskog porekla. On je vozio “mercedes” nemačkih registarskih oznaka. U kolima je bilo dvoje saputnika, 70-godišnja turska državljanka koja ima nemačku boravišnu dozvolu, i njen 35-godišnji sin, nemački državljanin.

 

Oni su carinicima rekli kako nemaju ništa za prijaviti, ali tokom detaljnog pregleda automobila, u ženskoj kožnoj torbici koja se nalazila između vozačkog i suvozačkog sedišta, pronađena su dva svežnja novca u ukupnom iznosu od 125.000 evra, zamotana u aluminijumsku foliju.

To je bio dovoljan razlog za lični pregled 70-godišnje putnice, kod koje je u donjem vešu pronađeno još 141.400 evra.

Vozač je izjavio kako nije znao da njegovi saputnici imaju toliku sumu neprijavljenih deviza. Majci i sinu je vraćeno dozvoljenih 10.000 evra, dok je ostatak privremeno zadržan do okončanja prekršajnog postupka, koji će u ovom slučaju biti sproveden po hitnom postupku, jer se radi o stranim državljanima.

(Izvor: espreso.rs / moj.ba)

Share this article