ČUVENI BRITANSKI ANALITIČAR: Operacija Oluja je najveći čin etničkog čišćenja u jugoslovenskim građanskim ratovima koju je isplanirala Amerika (FOTO)

Čuveni britanski analitičar grčkog porekla, autor političkih emisija, TV komentator i dobar poznavalac dešavanja u Rusiji i bivšem Sovjetskom savezu, bivšoj Jugoslaviji, Siriji, Markus Papadopulos napisao je na Tviteru da je "Oluja" dokaz da poraz nacizma nije označio kraj etničkog čišćenja u Evropi.

- Danas se sećam najvećeg čina etničkog čišćenja u jugoslovenskim građanskim ratovima: Operacija "Oluja", hrvatska ofanziva koju su isplanirale SAD i koja je proterala oko 300.000 Srba iz Hrvatske. Poraz nacizma nije označio kraj etničkog čišćenja u Evropi - napisao je on.

 

Svi Srbi danas obležavaju jedan od najbolnijih i najtužnijih dana u našoj istoriji, godišnjicu zločinačke oružane akcije "Oluja". Na današnji dan pre 24 godine hrvatski bojovnici su počeli napad čija su meta gotovo isključivo bili civili, a koji je rezultirao proterivanjem 280.000 Srba iz Like, Banije, Korduna i sa severa Dalmacije.

Centralna svečanost obeležavanja godišnjice stradanja i progona Srba u akciji "Oluja" biće održana večeras u 19 časova na platou ispred manastira Krušedol na Fruškoj gori.

(Izvor: kurir.rs)

Share this article