DEČAK (7) PAO SA TREĆEG SPRATA: Tragedija u Nišu završila se ČUDOM!

Pavle S. (7) iz Niša samo je pukom srećom lakše povređen nakon što je, pod još nerazjašnjenim okolnostima, pao s balkona svog porodičnog stana na travnjak ispred zgrade

Pavle S. (7) iz Niša preživeo je pad s visine od devet metara kada je juče rano ujutro, dozivajući majku, pao s terase porodičnog stana u Gornjomatejevačkoj ulici u Nišu.

 

Čudom, mališan je nakon pada zadobio samo lakše povrede, nagnječenja tela i ogrebotine, a nakon što je prebačen u bolnicu, lekari su obavili i sva dodatna ispitivanja.

*FOTO: KURIR/M.S.

Nije čula dozivanje

Kako Kurir saznaje, ova neobična nesreća, koja se samo pukom srećom nije okončala tragično, dogodila se oko pet sati ujutro.

 

- Dečak se probudio rano ujutro i počeo da doziva majku, koja je u tom trenutku bila u kupatilu. Žena u prvi mah nije čula Pavlovo dozivanje, nakon čega je on ustao iz kreveta i onako bunovan se uputio ka terasi stana. On je verovatno pomislio da mu je majka u sobi koja se nalazi pored - kazao je za Kurir dobro obavešten izvor.

On dodaje da je i dalje nejasno kako je mališan uspeo da se popne na ogradu terase, od koje je znatno niži.

*FOTO: KURIR/M.S.

- Moguće da je nameravao da pređe u drugu sobu, kada je iznenada izgubio ravnotežu i pao na travnjak ispred zgrade. Majka je po izlasku iz kupatila ušla u dečakovu sobu i videla da ga nema u krevetu. Ubrzo je čula njegovo zapomaganje s travnjaka koje je uznemirilo čitavu zgradu - priča naš sagovornik i dodaje:

*FOTO: KURIR/M.S.

- Prestravljena žena odmah je strčala ispred zgrade, a u pomoć su pritekle i komšije, koje je probudila buka. U prvi mah nisu bili svesni da li je dečak teže povređen, a kada su videli da pomera ruke i noge, odlučili su da ne gube vreme i da ga privatnim automobilom prebace u Urgentni centar.

Zadržan u bolnici

Dečaku su na pregledu konstatovane samo lakše povrede u vidu kontuzija i nagnječenja tela.

- Urađena je kompletna dijagnostika i konstatovali smo samo nagnječenja. Bez obzira na to, Pavle će nekoliko dana provesti na Dečjoj klinici na posmatranju - rekli su nam iz Uprave Kliničkog centra u Nišu.

*FOTO: KURIR/M.S.

Kako saznajemo, o padu dečaka s terase obaveštena je i policija, koja je odmah došla u porodični stan kako bi obavila uviđaj.

- Dečak je pao nesrećnim slučajem, jer zasad nisu konstatovani elementi krivičnog dela - završava naš sagovornik.

Istraga

STAN ZAPEČAĆEN

Reporteri Kurira obišli su juče stan porodice mališana i na vratima zatekli policijsku traku. Kako su nam rekle komšije, majka i baka dečaka neprekidno su s njim u bolnici, a nakon što su jutros otišle u bolnicu, više se nisu vraćale u stan.- Svi smo se veoma potresli, ali je, srećom, Pavle dobro. Imao je veliku sreću - kazala je juče jedna komšinica.

Autor: Marko Smiljković

(Izvor: kurir.rs)

Share this article