DR NELE SASUO HRVATU ISTINU U LICE: Mi pevamo o Lazaru, a Tompson o ustašama jer nemate drugo! (VIDEO)

Dr Nele Karajlić, pisac i nekadašnji frontmen "Zabranjenog pušenja", važi za nekoga ko, o svemu što govori, to čini bez dlake na jeziku.

Tako je bilo i u intervjuu za regionalnu TV stanicu u Hrvatskoj, Kanal Ri.

 

- Ono što je najvažnije kod srpskog identiteta je upravo ono zbog čega smo mi bili bombardovani a to je Kosovo. Jer odatle se crpe ti mitovi koji su kasnije dobijali oblik kroz Njegoša i neke druge. I kad već gledaš tako kroz istoriju po dubini ti vidiš gde počinje priča o identitetu naroda. Jer da je taj Zvonimir bio zaista Zvonimir pesme ovog vašeg Tompsona bi bile drugačije. Da Zvonimir ima ozbiljan upliv u vašu istoriju ovaj što peva te pesme ne bi pevao o 1992. nego bi pevao od 1389. On ima potrebu da peva o ustašama jer nema ništa drugo da uhvati - rekao je Nele.

Hrvatski voditelj je insistirao da je lažna država Kosovo prava država, te potegao argument kako "Kosovo igra kvalifikacije za svetsko prvenstvo u fudbalu".

Zaboravio je da i Vels igra fudbal, ali nije nezavisna država, a to nije jedini primer ekipa koje učestvuju na sportskim takmičenjima kao reprezentacije, a nisu države. 

 

Takođe, Nele je objasnio zašto su Hrvati počeli rat 1991. godine.

- Rat je napravljen da bi se napravila razlika između ovih i onih. Da je tako, onda Hrvatima ne bi bilo potrebno da izmišljaju reči kako bi pokazali da se njihov jezik ralikuje od srpskog - rekao je Nele.

(Izvor: srbijadanas.com)

Share this article