DVA JEZIVA ZLOČINA SU POVEZANA Muškarac koji je ispred Skupštine izvršio samoubistvo, nekoliko sati pre toga, ubio PROFESORA DIF-a

Muškarac koji je ubijen hicem u glavu iz vatrenog oružja i čije je telo sinoć pronađeno kod Stare Pazove bio je profesor Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja.

Reč je Dejanu Iliću (48) koji je predavao korektivnu gimnastiku.

Protiv njega je prošle godine izrečena javna osuda bog plagiranja doktorske disertacije, nakon čega mu je Senat Univerziteta u Beogradu poništio diplomu. Podsećamo telo muškarca je pronađeno kako pluta na površine vode u Gajićevoj bari južno od Stare Pazove. Policija je prvo sumnjala da se on ubio, ali ja kasnije, kako nam je nezvanično potvrđeno, ustanovljeno da je Ilić žrtva zločina.

 

Utvrđeno je da je ubistvo počinio V. Š. (1978) iz Stare Pazove hicima iz pištolja, kojim je sinoć oko 18.40 sati izvršio samoubistvo ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu.

Prve indicije ukazuju da je ubica upucao profesora DIF-a Dejana Ilića (48) zbog duga.

Njih dvojica su imala zajednički biznis. Kako nezvanično saznajemo prodavali su polovne automobile i poljoprivredne mašine.

Inače, ubica je dugovao ogromnu količinu novca velikom broju ljudi.

On je bio višestruki povratnik u vršenju krivičnih dela naročito u oblasti privrednog kriminala, ali i imovinskih delikata.

Sredinom 2017. godine u zajednickoj akciji MUP-a i poreske policije je uhapšen zajedno sa javnom izvršiteljkom Devrnja Svetlanom zbog poreske utaje i zloupotrebe službenog položaja. Kako nezvanično saznajemo, Devrnja je prebacivala novac na ime fiktivnih pravnih poslova advokatima i firmama, koje su ovi potom podizali u gotovini i predavali Ševeru, a on deo novca zadržavao za sebe, a veći deo predavao Devrnji.

Već neko vreme se krio na području grada Beograda zbog toga što je bio u bekstvu zbog dugova koje je imao prema nekim ljudima od kojih je pozajmljivao novac i nije vraćao.U jednom periodu tokom 2018. godine Šever je bio vlasnik agencije za registraciju i renta kar vozila u Staroj Pazovi te je tokom rada ove agencije prevario veliki broj lica za velike novčane iznose i nakon toga je pobegao iz Stare Pazove.

(Izvor: Večernje Novosti)

Share this article