Haos u Nišu: Samohranu majku sa dvoje dece, koju je suprug hteo da uzbaci iz stana, komšije telima odbranile (FOTO)

Sudski izvršitelji, koji su u pratnji policije stigli do zgrade, nakon pola sata su odustali od izvršenja ali su Srđan i njegov otac Milisav ipak pokušali da uđu u stan što im „branitelji“ nisu dozvolili.

Srbiju je potresla vest koja se pojavila u četvrtak pre podne, da u jednoj zgradi u Nišu bivši suprug isteruje Oliveru i njihovo dvoje maloletne dece iz stana u kome su donedavno svi zajedno živeli. Prinudno iseljenje Nišlijke Olivere Tanasković i njeno dvoje maloletne dece po izvršnoj presudi u korist njenog vanbračnog supruga Srđana Radlovića sprečile su danas njene komšije.

 

Komšije su telima štitile ulaz u stan na Sinđelićevom trgu 20/28. Izvršitelji su se u sud vratile neobavljena posla i zbog stava Centra za socijalni rad da bi izbacivanje iz stana dvoje dece, od kojih je jedno autistično, štetno uticalo na njih.

Nešto pre 11 sati za kada je bilo zakazano izbacivanje iz stana majke i njenih sinova starih 10 i 12 godina, hodnike je zauzelo dvadesetak komšija ali i drugih Nišlija koje je dirnula njihova sudbina.

Sudski izvršitelji, koji su u pratnji policije stigli do zgrade, nakon pola sata su odustali od izvršenja ali su Srđan i njegov otac Milisav ipak pokušali da uđu u stan što im „branitelji“ nisu dozvolili.

*Foto: Telegraf

Srđan je zbog toga pozvao policiju i zatražio da mu se otvore vrata istakavši da mu ulaz onemogućavaju nepoznate osobe. Policijska patrola se odazvala pozivu ali nije uvažila njegov zahtev sa obrazloženjem da će u stan ući kada to dozvole sudski izvršitelji.

Tokom veoma napete situacije, desetine okupljenih ljudi su obasuli uvredama Srđana i njegovog oca zbog njihove namere da izbace na ulicu mališane i njihovu majku.

*Foto: Telegraf

- Sram te bilo, jesi li doneo unucima čokoladu ? Ti si sramota za ljudski rod. Isterujete ih na ulicu, gde da idu sada oni? Pucajte, nećemo se maći odavde. Ovde ćemo i da spavamo ali ne damo majku i decu – vikali su uglas uzbuđeni ljudi.

   

Uprkos brojnim pitanjima okupljenih komšija i novinara, Srđan je pognute glave samo ponavljao daželi da se sprovede sudska odluka dok je njegov otac Milisav objašnjavao da stan pripada njegovom sinu a ne njegovoj vanbračnoj supruzi.

*Foto: Telegraf

Na pitanje zašto decu želi da izbaci iz stana, ponavljao je istu rečenicu "Samo želim da se sprovede sudska odluka".

- Prodao sam stan koji sam dobio kao vojno lice da bih obezbedio krov nad glavom sinu i kćeri. Olivera je u ovom stanu od 76 kvadrata ostala i kada su se razišli, iako joj ne treba toliki prostor. Pre tri godine smo joj kupili drugi, manji, ali ona nije htela da sa decom pređe u njega – isticao je Milisav, ali je priznao i to da i taj drugi stan u međuvremenu prodao te da nikada nije imao nameru da ga prepiše snahi i unucima.

- Petar Kostić, Oliverin advokat je kazao da očekuje da izvršenje bude odloženo sve dok Apelacioni sud ne donese pravosnažnu presudu koja se tiče njenog tužbenog zahteva.

*Foto: Telegraf

- Tačno je da postoji izvršna sudska odluka u korist Srđana da Olivera napusti stan. Ali, ona je u međuvremenu dobila presudu kojom joj se priznaje stanarsko pravo u tom istom stanu. Srđan se na tu odluku žalio, ali Apelacioni sud još nije odlučio po njegovoj žalbi, pa moja klijentkinja neće otići sve dok se ne donese pravosnažna presuda po njenoj tužbi – kazao je advokat.

Datum sledećeg izvršenja nije određen.

(Izvor: telegraf.rs)

Share this article