HRVATI ODUŠEVLJENI Šta sve može MOĆNO VUČIĆEVO VOZILO kojim je došao u Zagreb?

Hrvatski "Jutarnji list" danas je u tekstu "Moćno vozilo koje je svima upadalo u oči" detaljno opisao limuzinu u kojoj se tokom posete po Zagrebu vozio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Stotku dostiže za 6,5 sekundi, 425 KS, a košta više od milion kuna (oko 134.000 evra)", piše "Jutarnji list".

 

Vučić se vozio u svom predsedničkom vozilu, piše list i opisuje da je u koloni od petnaestak crnih limuzina i džipova, snimljenih na Aveniji Hrvatske bratske zajednice, u "oči upao" Audi A8 L beogradskih oznaka.

Reč je o blindiranoj verziji limuzine nemačkog proizvođaca s nivoom balističke zaštite 9, čija je karoserija napravljena od materijala uobičajenih u proizvodnji vojnih vozila i otporna je na puščane metke, naveo je "Jutarnji list".

 *FOTO: BETA/DANIEL KASAP

List primećuje da su, za razliku od poseta drugih državnika, juče na celoj trasi bili pripadnici "temeljne i interventne policije sa svom zaštitnom opremom - kacigama, štitovima", a rutu je nadletao MUP-ov Eurocopter te je bio zabranjen pristup demonstranima na Trg sv. Marka.

Zona hotela "Westin", gde je odseo Vučić, piše "Jutarnji", još od nedelje je bila pod posebnim osiguranjem, a na krovu su bili specijalci snajperisti.

- I mi smo koristili svoje S-1 vozilo kad se išlo u Beograd, a samo u izuzetnim slučajevima koristilo se vozilo domaćina. I nikad oko toga nije bilo problema, jer naprosto to može biti i zahtev štićene osobe, ali je ujedno i deo protivprislušnih mera - Bono Marjanović, stručnjak za sigurnost.

(Izvor: blic.rs / Tanjug)

Share this article