HUMANOST NA DELU: Vranjanci složno uz obolelu majku četvoromesečnog mališana

U akciju za pomoć Miljani Ristić Stanković, oboleloj od teškog oblika leukemije, uključili se sugrađani, gimnazijalci, ali i gradsko rukovodstvo.

Stanovnici jednog od najsiromašnijih gradova u Srbiji ovih dana pokazuju humanost na delu u širokoj akciji pomoći Miljani Stanković Ristić, kojoj je nedugo nakon porođaja dijagnostifikovana akutna mijeloblastna leukemija (AML).

Zbog specifičnosti ove teške bolesti i njenog progresivnog napredovanja, lečenje koje je započeto u Srbiji, mora da se nastavi presađivanjem kostne srži u inostranstvu, koje košta oko 150.000 evra.

 

Kako Miljanina porodica nije u mogućnosti da obezbedi ovoliki novac, u Vranju je pokrenuta akcija za pomoć mladoj majci. Najpre se na društvenim mrežama proširio apel Vranjancima da pomognu u granicama svojih mogućnosti, a onda je u akciju krenulo i gradsko rukovodstvo.

Nakon saznanja da je Miljani hitno potrebna intevencija u inostranstvu, koja je veoma skupa i zahtevna, Gradsko veće Grada Vranja je opredelilo iznos od 500.000 dinara – izjavio je gradonačelnik Slobodan Milenković.

Milenković je uputio apel svim gradskim javnim preduzećima i ustanovama, republičkim institucijama, privrednicima i društveno - odgovornim pojedincima, da se uključe u akciju i podrže Miljaninu borbu. Apelu su se već odazvali javna preduzeća Vodovod, Komrad, Novi dom i Predškolska ustanova ''Naše dete'', a očekuje se uključivanje i sindikalnih organizacija. Novčanu podršku pružiće i gradonačelnik i načelnik Gradske uprave sa zamenicima, pomoćnici gradonačelnika i članovi Gradskog veća.

 

U pomoć pritiču i ovdašnji gimnazijalci, koji su za utorak najavili organizaciju humanitarnog turnira u malom fudbalu, sa kojeg će sav prihod ići na namenski račun.

Miljana se trenutno nalazi u Nišu, gde je započeta prva faza lečenja agresivnom hemoterapijom. Kako je vreme od presudne važnosti u borbi protiv ove opake bolesti, svi koji žele i hoće da pomognu, novac moguda uplate na:

Dinarski račun:
160-5300100364761-79

Devizni račun:
Uputstvo možete da pronađete OVDE.

 

(Izvor: Novosti.rs / Autor: D. Ristić)

Share this article