IGOR JURIĆ OTKRIO ŠTA JE TIJANIN UBICA REKAO KAD SU GA PITALI ZAŠTO JU JE UBIO: Reči koje PARAJU SVAKO SRCE!

Jedna od glavnih tema na tviteru u poslednjih nekoliko dana je presuda Apelacionog suda, u kojoj je učestvovao i sudija Miodrag Majić, kojom je oslobođen čovek koji je spavao i napravio dete devojčici od 13 godina.

Kako je obrazloženo u presudi, budući da su i okrivljeni i oštećena pripadnici romske nacionalne zajednice, "prosečni pripadnik romske populacije sličnih subjektivnih karakteristika kao okrivljeni u okolnostima predmetnog događaja ne zna da je opisano ponašanje zabranjeno".

 

Mnogi pojedinci i organizacije su ocenile ovu presudu kao skandaloznu, a jedan od onih kojima je teško pala je Igor Jurić, otac ubijene Tijane Jurić, koji je ocenio da je ova presuda u stvari "legalizacija pedofilije". 

Posle mnogo rasprave, i žestokih napada na njega, kao i insinuacija da njegova kritika presude ima "političku pozadinu, jer je u presudi učestvovao sudija Majić", Igor Jurić je rešio da stavi tačku na sve potresnom izjavom:

 

- I na kraju, na sreću ne možeš da znaš kako se osećaju deca i roditelji žrtve pedofila. Ovo je direktan ubod u srce svima nama. Obrazloženje suda za oslobađajuću presudu je da "nije znao". Kada je sudija pitala ubicu mog deteta zašto je to uradio, odgovorio je sa "ne znam". Pozdrav.

(Izvor: espreso.rs)

Share this article