JEZIVO OTKRIĆE U AUSTRIJI: Pronađena još jedna tamnica u skrivenom podrumu monstruma FRICLA i to u njegovoj gostionici

Sadašnji vlasnik gostionice naručio je merenje objekta kad se ispostavilo da gostionica koju je Fricl držao od 1972. do 1996. nikad nije dobila građevinsku dozvolu.

Jozef Fricl, zloglasni austrijski silovatelj koji je dobio sedmoro dece sa sopstvenom ćerkom, koju je 24 godine držao u podrumskoj tamnici - imao je još jedan tajni podrum u svojoj gostionici.

Austrijski mediji izveštavaju o ovom zapanjujućem otkriću do kojeg se došlo pukom srećom, 8 godina nakon što je Fricl osuđen na doživotni zatvor u psihijatrijskoj ustanovi.

 

Slučajno otkriven lažni zid i stepenište koje ne vodi nigde

Kako javlja Osterreich u članku pod naslovom "Otkrivena nova Friclova tamnica?", do otkrića se došlo sasvim slučajno, kad su građevinski radnici, pri pregledu ugostiteljskog objekta koji su Fricl i njegova supruga Rozmari godinama vodili u malom turističkom mestu Unterach am Mondsee, shvatili da je jedan zid objekta lažan.

*Foto: Profimedia

Iza zida su pronašli predsoblje, iz kojeg stepenice vode ne vode nigde, odnosno, u još jedan zid. Helmut L, koji sada unajmljuje ovu gostionicu sa prostorom za kampovanje je potvrdio da se "u kući svuda nalaze rupe".

Sadašnji vlasnik gostionice naručio je merenje objekta kad se ispostavilo da gostionica koju je Fricl držao od 1972. do 1996. nikad nije dobila građevinsku dozvolu, prenosi Index.hr.

 

Fricl držao ovu gostionicu do 1996. godine

Fricl je držao gostionicu u Unterachu do 1996., kada se sa porodicom preselio u Amsteten, gde je izgradio zvučno izolovanu podzemnu tamnicu do koje je vodilo čak osam vrata. U njoj je držao zatvorenu svoju ćerku Elizabet.

Fricl je ćerku Elizabet silovao preko tri hiljade puta i napravio joj ukupno sedmoro dece, od kojih je jedno umrlo, a troje bilo zarobljeno sa njom sve do 2008. godine, kad je njena ćerka Kerstin završila u bolnici u komi.

Elizabet je tada konačno uspela da prijavi svog oca i da otkrije svetu kakav je pakao proživela.

Da li je Fricl ovde držao ćerku i decu koju joj je napravio?

Budući da je Elizabet prvih četvoro dece, od kojih je jedno umrlo pri porođaju, rodila u periodu od 1988. do 1996. godine, postavlja se logično pitanje - da li je Fricl držao Elizabet i njenu, odnosno svoju decu upravo u tamnici pod ovom gostionicom u Unterachu?

S tim u vidu, posebno je neverovatno da austrijska policija nije temeljito istražila dotičnu gostionicu 2008. godine, kada su otkrivena tamnica u njegovoj kući u Amstetenu. Gostionica je dvaput izgorela, zbog čega je Fricl čak bio i pod istragom kao mogući piroman, ali ni tada njegovi monstruozni zločini nisu otkriveni.

82-godišnji Fricl trenutno služi doživotnu kaznu za silovanje i ubistvo (zbog sina koji je umro nakon porođaja), a ove godine promenio je prezime u Majrhof kako ga drugi zatvorenici ne bi prepoznali.

(Izvor: index.hr / Preuzeto: telegraf.rs)

Share this article