JOŠKA BROZ POSETIO SVETO SRPSKO MESTO! Uradio je jednu ČUDNU STVAR za KOMUNISTE, da li bi mu deda to oprostio?

Niko ovo nije očekivao...

Iako to neverovatno zvuči, poslanik Joška Broz, unuk Josip Broza Tita i neko ko za sebe kaže da je trenutno najveći živi komunista, celog života sanjao je samo o tome da jednog dana ode na Hilandar i prisustvuje svetoj liturgiji.

Svoj san ostvario je pre nekoliko dana, a po dolasku sa Svete Gore za „Alo!“ kaže da mu je bilo nestvarno lepo, a ipak napominje da tamo nije postao vernik...

   

- Kada sam se na jednoj liturgiji prekrstio, tada su mi svi bledo gledali. Zaista je monaštvo bilo iznenađeno, da ne kažem šokirano mojim dolaskom, nije prošlo pet minuta od kad sam stigao, a ceo Hilandar je znao da je Titov unuk tu. Ipak, doček je bio veličanstven, svi su bili predivni prema meni. Ispunio sam životnu želju! - priča Broz.

Upitan šta bi mu deda rekao da zna da je bio na Hilandaru, kaže:

- Ne bi se naljutio jer ja tamo nisam otišao kao vernik, niti sam tamo postao vernik, ja sam komunista. Godinama se ne menjam, patriju nisam promenio nikad, a kamoli da menjam mišljenje. Uostalom, mi, komunisti, nikada nismo hteli da zabranimo crkvu, nego smo se protivili mešanju crkve u državu. Ja sam u taj obilazak otišao čisto ljudski, da naučim istoriju. Inače sam ja kršten u ruskoj crkvi u Beogradu, pa sam i rusku crkvu koja je tamo obišao tom prilikom - navodi Broz.

(Izvor: espreso.rs)

Share this article