KAD SE KOMŠIJE SLOŽE: Leskovčani proterali izvršitelje koji su plenili stan

Privatni izvršitelji odustali su, barem na kratko, od oduzimanja jednosobnog stana porodice Arsić nakon što su im put do vrata preprečile komšije i porodični prijatelji.

Oko 40 ljudi je stajalo u hodniku Arsićeve zgrade i nemo posmatralo policiju i izvršitelje, a od napete atmosfere se ledila krv u žilama jer je sa druge strane na terasi stana Dragan Arsić stajao sa flašom benzina u ruci i pretio da će da se zapali ukoliko mu izvršitelji uđu u stan.

Ovo je bio drugi pokušaj oduzimanja stana porodice Arsić, koja je posle overe ugovora u sudu platila i porez na prenos apsolutnih prava, ali vlasništvo nije upisala u katastar.

„Nećemo da dozvolimo da ništa oduzimaju ovim namučenim ljudima. Pošteno su kupili taj stan i krvavo su ga zaradili. Preživljavaju tako što rade na pijaci, a oni došli ovde nad sirotinjom da se iživljavaju. Neka idu pa nekla oduzimaju od bogatih„, komentarisale su komšije.

stan 3

Izvršitelji su stan u Zlatiborskoj ulici, koji su Arsići kupili prošle godine bez njihovog znanja prodali na aukciji u julu ove godine na ime dugovanja prethodnog vlasnika od 800.000 dinara po pravosnažnoj presudu iz 2011. koji Arsiće prilikom prodaje stana nije obavestio da ima dug. Iako bivši vlasnik stana ima i druge nekretnine, izvršitelji su prodali stan u Leskovcu koji su Arsići platili 15.000 evra od otpremnine Dragana Arsića.

„Znamo da smo pogrešili što istog momenta nismo stan upisali u katastar, ali nismo ni znali da je to toliko bitno i hitno. U ovoj našoj stambenoj zgradi su samo tri stana uknjižena u katastru“, kaže nam Dragan Arsić i dodaje da su stan proveravali pre kupovine, ali nije bila upisana ni hipoteka niti drugi teret.

 

(Izvor: jugmedia.rs)

Share this article