KAO U HOROR FILMU! NA INSTITUTU ZA MAJKU I DETE prokišnjava krov, a toalet je ispod svakog dostojanstva (FOTO)

Čini se da za to niko ne mari.

Dramatično loši uslovi u pojednim srpskim klinikama idealni su za snimanje horor filmova. Zbog stanja u kojima se nalaze, trebalo bi da se uopšte ne koriste.

Uslovi u kojima se leče pacijenti su nehumani, a oronuli zidovi, toaleti koji se bukvalno raspadaju i bube koje šetaju po sobama, samo su neki od razloga zbog kojih bi većinu bolnica trebalo progalsiti nefunkcionalnim. 

   

Na društvenim mrežama objavljena je fotografija toaleta na Institutu za majku i dete, koja predstavlja opšte ruglo. 

Kako su građani preneli, navodno, toalet koji se nalazi u prizmelju gde su ordinacije i prijem pacijenata, u očajnom je stanju, plafon je propao, prepun vlage i buđi.

Institut za majku i dete

Institut za majku i dete, FOTO: ESPRESO.RS

 

Na vratima je čak zalepljeno obaveštenje na kome piše da Institut ne obezbeđuje toalet papir?! 

Obaveštenje da Institut ne obezbeđuje toalet papir

Obaveštenje da Institut ne obezbeđuje toalet papir, FOTO: ESPRESO.RS

Toalet poseduje dve kabine od kojih je samo jedna u funkciji.

Institut za majku i dete

Institut za majku i dete, FOTO: ESPRESO.RS

Da li to znači da su mališani i njihovi roditelji prinuđeni da koriste livadu kao toalet?

Građani Srbiji svesni su da su bolnice u Srbiji ispod svakog dostojanstva, ali čini se da za to niko ne mari. Kada uđete u neke od njih, čini se kao da je vreme stalo...

Valja napomenuti da je Srbija potrošila pola milijarde dinara na obnavljanje toaleta u zdravstvenim ustanovama u 2016. godini, pokazuju podaci Ministarstva zdravlja koje je objavio BIRN. 

 

Naime, tada je vrednost radova na Institutu za majku i dete iznosila 9,9 milona dinara, a navodno su sređene cevi, sanitarije, stolarija, keramika i moleraj. 

Ipak, po svemu sudeći i ti radovi, kao i mnogi drugi u Srbiji odrađeni su traljavo, a žrtve su i pacijenti i medicinsko osoblje. I koliko god roditelji bili glasni u dizanju glasa protiv loših uslova u zdravstvenim ustanovama u Srbiji, većina i dalje ćuti. 

Naš portal kontaktirao je Institut za majku i dete "Dr Vukan Čupić", kako bismo saznali da li su fotografije na društvenim mrežama verodostojne, ali do objavljivanja teksta nismo dobili odogovor. 

(Izvor: espreso.rs)

Share this article