KOLINDA GRABAR KITAROVIĆ: "Srbi gde su vam kosti iz Jasenovca?"

Kolinda Grabar Kitarović kaže da joj je žao što su se mnogi građani Hrvatske osetili povređenim zbog toga što je pozvala predsednika Srbije da poseti Zagreb.

Hrvatska predsednica, koja je nedavno u Kninu zvanično objavila kandidaturu za još jedan predsednički mandat, izjavila je u intervjuu Hrvatskom tjedniku da joj je žao što su se mnogi građani Hrvatske osetili povređenim zbog toga što je pozvala predsednika Srbije da poseti Zagreb, polovinom februara prošle godine.

 

Grabar Kitarovićeva je to rekla na konstataciju da joj "hrvatski narod teško oprašta poziv Vučiću", ne samo zbog njegove politike u prošlosti, već i što je upravo tih dana imao u UN zastrašujući izložbu o Jasenovcu s kojom je Hrvatsku pribijao na stub srama zbog laži o 700.000 žrtava".

Saglasivši se da su Jugoslavija i komunizam predstavljali zločin nad Hrvatskom i hrvatskim narodom, Grabar Kitarovićeva je govorila i o Jasenovcu, rekavši da se, naravno, pitala gde su kosti tih "83.000 jasenovačkih žrtava".

Dobijala je, kaže, svakakve odgovore.

Smatra da treba sprovesti kompletnu forenziku i dodaje da Hrvatska još nje proučila arhive koji su, kako kaže, nažalost, još u Beogradu i koje treba vratiti u Hrvatsku.

(Izvor: srbijadanas.com)

Share this article