KRAJ ZA ELEKTRIČNE TROTINETE! Voze po trotoaru, nemaju zvonce, samo prozuje pored vas!

Grad Beograd će uputiti predlog u kojem će se tražiti da se zakonski reguliše korišćenje trotineta s obzirom da imamo veliki broj pritužbi građana, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

- Vi imate jednu paradoksalnu situaciju - ako vozite bicikl treba nam kaciga, ako vozite motor morate takođe morate da imate kacigu i položeno za motor, a ako vozite trotinet ne treba vam ništa! Pritom, krećete se brzinom kojom maltene bez problema možete da ubijete čoveka - kaže Vesić označavajući kao gorući problem činjenicu da za trotinete još uvek ne postoji adekvatna regulativa.

On je dodao da su električni trotineti opasni i za vozače i za pešake.

- Ne kažem da ih treba ukinuti, oni postoje svuda u svetu, ali njihovo kretanje mora zakonski da se reguliše. Smatram da je to izuzetno važno jer ovo je zaista postalo suludo. Idete trotoarom i strahujete da će vas neko udariti. Pa oni nemaju ni zvonce! - rekao je Vesić i još jednom naznačio da će od države zahtevati da se pod hitno reguliše upotreba električnih trotineta "kako bismo svi bili sugurni".

(Izvor: alo.rs)

Share this article