Kriminalni obračun na Karaburmi: Izrešetan kum Luke Bojovića, dovodili ga u vezu i sa atentatom na Beka (FOTO)

On je upucan ispred auto-perionice u Višnjičkoj ulici.

Dragoslav Miloradović (44) ubijen je večeras oko 20.30 časova u pucnjavi u Višnjičkoj ulici na Karaburmi, ispred svoje auto-perionice. U pitanju je kriminalni obračun, a kako saznajemo, Dragoslav ima dosije u policiji i bio je član Bojovićeve grupe. 

 

Prema policijskim podacima, Ivan Adrovac, suprug Maje Adrovac, osumnjičene za pokušaj ubistva Milana Beka, je 2011. pozajmio 35.000 evra od Filipa Koraća, i to preko Dragoslava Miloradovića, člana Bojovićeve grupe.

Miloradović je bio član grupe Luke Bojovića, Foto: Telegraf

U trenutku ubistva, sa Miloradovićem je bila nepoznata ženska osoba, Foto: Telegraf

Ubica je na žrtvu ispalio veći broj metaka i pobegao motociklom. Policija se dala u poteru za ubicom i na teritoriji celog grada proglasila akciju "Vihor". Kako prenose neki mediji, u pitanju su dvojica napadača. Sa ubijenim Miloradovićem je u trenutku ubistva bila jedna ženska osoba.

*Uviđaj je u toku, Foto: Telegraf

Dragoslav M. je od ranije poznat policiji, krivično je gonjen za oružje i falsifikovanje dokumenata, a imao je veze i sa narkoticima. Grupa Luke Bojovića brojala je 13 osoba, operisala je, osim u Srbiji, u Crnoj Gori, Hrvatskoj, Rumuniji, kao i u Holandiji, Švajcarskoj, Španiji i SAD. Kao „sigurne zemlje“ u kojima su se krili bile su Španija i Holandija.

 

Poslednji na spisku, koji je objavio NUNS-ov Centar za istraživačko novinarstvo, nalazio se Dragoslav Miloradović, koji je pomagao Bojoviću u pojedinim kriminalnim radnjama i koji je optuživan za nelegalno posedovanje oružja.

Luka Bojović, Foto: Profimedia/AFP

Podsetimo, Ivan Adrovac, suprug Maje Adrovac, optužene u slučaju atentata na biznismena Milana Beka, jedno vreme se krio u društvu Filipa Koraća, koji rukovodi grupom Luke Bojovića.

*Milan Beko, Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

Prema policijskim podacima, Adrovac je 2011. pozajmio 35.000 evra od Koraća i to preko ubijenog Dragoslava Miloradovića, člana Bojovićeve grupe.

(Izvor: telegraf.rs)

Share this article