"Malo pažnje. Ovo su Teo i Leo, dva brata koja su spasila mog sina!"

Teo i Leo braća su koji su spasili malog Tadiju (5) iz Srbije, koji se umalo utopio na plaži u Pefkohoriju pre dve nedelje.

Tadija je nakon nesreće bio u grčkoj bolnici, u indukovanoj komi. Sada je dobro: danas je otpušten iz bolnice, rekao nam je njegov otac Angel.

 

Presrećni tata je na društvenim mrežama objavio i fotografiju dva dečaka, beskrajno im zahvaljujući što su mu spasili sina.

- Sinoć su mi se javili roditelji ova dva dečaka i objasnili mi situaciju: jedan je uočio Tadiju kako pluta, a zatim je došao njegov brat i uhvatio Tadiju. Krenuli su da ga nose prema obali, što znači da su ova dva brata spasila Tadiju - napisao je on.

Braća Teo i Leo

 *Braća Teo i Leo / FOTO: FACEBOOK / PRIVATNA ARHIVA

Dodao je i da se dečaci zovu Teo i Leo, i da su u pitanju "svetske junačine", kao i da će u Srbiji uvek imati prijatelje.

- Dužnici smo im do kraja života - zaključio je Angel.

 

Kako je Angel rekao za "Blic", Teovi i Leovi roditelji su kontaktirali njega i o toj porodici ne zna ništa, osim da su mu spasili dete. Ponudio im je da ih ugosti kada dođu u Srbiju.

Kako se može videti na društvenim mrežama, Teo i Leo imaju još tri brata, njihova porodica je grčkog porekla, a žive u Švedskoj.

Mali Tadija sa ocem u bolnici u Grčkoj

 *Mali Tadija sa ocem u bolnici u Grčkoj / FOTO: ANGEL ANGELOV BUGI / FACEBOOK

Podsetimo, Tadija iz Srbije star pet godina, umalo se udavio u četvrtak 22. avgusta, na plaži u Pefkohoriju, popularnom grčkom letovalištu, a uspešno ga je ranimirao lekar koji se pukom srećom tu zadesio kao turista.

Kako je ubrzo po nezgodi objavljeno, mališanu je prvi pritekao u pomoć desetogodišnji dečak, koji je prvi i video šta se dešava, nakon čega je alarmirao i ostale kupače.

On je ambulantnim kolima prevezen prvo u dom zdravlja u Mudanji, a zatim i u bolnicu Ipokration u Solunu.

Tadijina majka, sa još dvoje dece, vratila se za Srbiju, a otac je ostao s njim tokom bolničkog lečenja.

Srećom, dečak se oporavio i kako nam je njegov otac rekao, danas će dobiti otpust iz bolnice i krenenuti put kuće.

(Izvor: blic.rs)

Share this article