MARA (73) JE BEOGRAĐANKA KOJA VESLA, SKIJA I VOZI ROLERE! Ova penzionerka je čudo, a evo u čemu je njena tajna!

Ona je živi dokaz da, ukoliko imate dobru volju, u životu prepreke ne postoje. Pliva, trči, vesla, skija, vozi rolere. Govori nekoliko jezika, članica je Mense i jedna je od najpametnijih Beograđanki. Uz to je i diplomirani matematičar i specijalista za informacione tehnologije.

Danas je penzionerka i višestruka državna šampionka u veslanju u veteranskoj kategoriji. Mara Čabrić je gostovala u jutarnjem programu TV Prva i govorila o svom životu. 

PROČITAJTE JOŠ Od najnovije objave dr Kona GORI INTERNET! Treba da se odlučimo šta nam je važnije! Evo šta je napisao

Na konstataciju voditeljke da je ova žena pravo čudo u Srbiji jer se njene vršnjakinje žale na bolove, a da se ona oseća kao devojčica, Mara odgovara da zdravlje dolazi iz glave. 

 

"U stvari mi je jako žao što sam ja ovakav izuzetak za moju generaciju. To je tužno. Sport je divna stvar, ja uživam u sportu i čudi me zašto više žena mojih godina ne čine to isto?", pita se Čabrić i dodaje: "Ne prestajemo da se bavimo sportom zato što starimo, nego starimo zato što prestajemo da se bavimo sportom." 

PROČITAJTE JOŠ "Kod nas se više neće pevati" SRPSKE TELEVIZIJE ZABRANILE JADRANKU BARJAKTAROVIĆ

Prema njenim rečima, njene vršnjakinje se fizički ne osećaju dobro zato što su se zapustile i čovek mora celog života da bude aktivan u svakom smislu. Fizički i mentalno organizam mora da se održava. 

Mara Čabrić podelila je iskustvo sa gledaocima o svom veslanju u veteranskoj konkurenciji, jer je jedina žena, o osvajanju medalje i uopšte o bavljenju žena sportom u Srbiji. Više o tome pogledajte u video-prilogu:

Share this article