Medicinska sestra o ubistvu na Zakintosu: 19 udaraca u glavu, u džepovima mu nađeni ovi predmeti (FOTO)

Prema novim informacijama do kojih je došao "Free Press", Bakari je primio 19 udaraca u glavu, koja mu je bila natečena pa je dobila veličinu fudbalske lopte. Otkriveno je i koji su predmeti pronađeni u njegovim džepovima.

Svetski mediji ne prestaju da izveštavaju o stravičnom ubistvu američkog turiste Bakari Hendersona koji je nasmrt pretučen na grčkom ostrvu Zakintos 7. jula. Svakim danom isplivaju novi detalji koji ne prestaju da šokiraju svetsku ali i domaću javnost.

 

Prema novim informacijama do kojih je došao "Free Press", Bakari je primio 19 udaraca u glavu, koja mu je bila natečena pa je dobila veličinu fudbalske lopte. Većina udaraca koje je dobio u vrat su bili poput metka, a umro je već posle drugog ili trećeg udarca.

Većina detalja je isplivalo na videlo kroz svedočenje devojke iz Srbije, zbog koje je navodno počela svađa i medicinske sestre koja je pokušala da pomogne nesrećnom mladiću.

Devojka (21) iz Srbije

Ona je prema pisanju "Oladeke" izjavila da su joj momci iz Srbije prišli i pitali je "zašto se pored toliko Srba ona fotografiše sa crncem".

Jedan od momaka iz Srbije je udario Bakarija, nakon čega mu je ovaj razbio flašu u glavu.

- Otišla sam sa troje Amerikanaca. Posle pet minuta sam se vratila i videla kako na ulici leži Bakari, bez svesti i kako mu teče krv iz očiju. Jedan od Amerikanaca je bio pored njega i pokušavao je da mu pomogne - izjavila je ova devojka.

 

Policija ju je pitala takođe da li poznaje neke od uhapšenih Srba i da li bi mogla da prepozna one momke koji su napali Bakrija, ona je odgovorila da ih ne poznaje i da ih je videla prvi put.

- Ne bih mogla da ih prepoznam. To veče sam pila, a sve se odigralo veoma brzo.

Policajci su joj potom pokazli fotografije žrtve i dvojice glavnih osumnjičenih za Bakarijevo ubistvo, Bosanca (33) sa britanskim pasošem i grčkog barmena (34), kojeg je devojka prepoznala.

"Nije imao puls"

Nakon ovog incidenta medicinska sestra (30) je pokušala da pomogne Bakariju, prenosi cnn.gr.

Printksin: Youtube/kxan, Facebook/Bakari Henderson

- Oko 3:18 obavestili su me da na glavnoj ulici u Laganasu leži muškarac koji ne diše. Odmah sam sa kolegom otišla na to mesto. Mladić je lažao na ulici bez svesti, nije disao, a povrede su mu bile teške. Bilo je ogrebotina i dosta krvi, posebno na desnoj strani lobanje. Odmah smo ga prevezli u bolnicu. Pokušali smo da ga reanimiramo. Oko 3:23 sam obavestila kolege u bolnici da dovozimo teško povređenog pacijenta, a u bolnicu smo stigli pet minuta kasnije - rekla je ona.

 

Njegov prijatelj

Bakrijevom prijatelju, Danijelu Džejmsu Braunu, policija je predala beli prozirni kamen i novčanik gde su se nalazile dve kreditne kartice, vozačka dozvola, univerzitetska karta, 20 evra i 10 američkih dolara. Prema pisanju drugih grčkih medija među stvarima je pronađeno i par minđuša.

Priantskrin: Youtube/24Video News

- Ja sam prijatelj pokojnika. Na Zakintos sam došao 20. juna sa dva prijatelja. Bakari je stigao 4. jula avion i smestio se kod nas.  Oko 1:45 časova smo izašli iz hotela i otišli u bar. Meni je onda devojka poslala poruku, pa sam ja otišao ranije. Oko 3:30 su me pozvali prijatelji iz bolnice nakon što se ovaj incident dogodio. Na stepenicama sam sreo prijatelja koji mi je opisao tuču u baru. Seli smo u automobil i odvezli se u bolnicu - rekao je on.

(Izvor: Telegraf.rs)

Share this article