Milena Ivanović objavila status koji će zatresti Srbiju: HVALA SVIMA KOJI STE IZJAVILI SAUČEŠĆE, A ONIMA KOJI NISTE...

Ona se zahvalila svim prijateljima na podršci i rečima utehe, ali je poslala i jednu prejaku poruku

Milena Ivanović Popović, supruga ubijenog lidera GI "Srbija, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića, oglasila se na Fejsbuku nakon sahrane stradalog srpskog političara.

 

"Dragi prijatelji, hvala vam svima na rečima utehe. Hvala vam što ste tu u ovim beskrajno teškim i bolnim danima. Znači. Hvala i svima vama koji mi niste izjavili saučešće, a trebali ste. Podelili ste se na one koji će posle Oliverove smrti ići uzdignute i one koji će ići pognute glave, doveka!", napisala je ona.

Oliver Ivanović ubijen je u Kosovskoj Mitrovici, ispred sedišta stranke koju je vodio, a za ubicama se još uvek traga.

Na njega je još 2005. izvršen napad, koji se mogao shvatiti i kao opomena. Tada je eksplozivom raznet Ivanovićev automobil. On nije bio u blizini i prošao je nepovređen. Počinioci nikad nisu indetifikovani – ali krug potencijalnih atentatora je već tada bio popriličan. 

 

Nacionalističkoj albanskoj eliti u Prištini je Ivanović bio trn u oku jer se svojim najčešće mirnim i na činjenicama baziranim stilom komuniciranja bespogovorno borio za prava srpske manjine na Kosovu. Zastranjivanja je ovaj političar, koji je tečno govorio engleski, javno žigosao.

Euleks je 2014. godine pokušao da ga u jednom, najblaže rečeno čudnovatom, sudskom procesu žigoše kao ratnog zločinca i da ga na 9 godina strpa u kazamat. Što je mnoge iznenadilo, jer čak ni albanski nacionalisti Ivanovića nisu optuživali za ratne zločine.

Pokušaj da ga u to naknadno pretvore je propao u apelacionom postupku, ali je nevino optuženog koštao dragocene tri godine života, koje je Ivanović proveo u istražnom zatvoru a posle štrajka gladju u kućnom pritvoru.

(Izvor: kurir.rs)

Share this article