Milene i Gage nema više na Vračaru. Evo šta smo zatekli na ulazu u njihovu zgradu i kad će biti sahrana

"A ona...jednim pogledom uspe da mi pomeri svet, i jednim osmehom popravi dan. I onda me pitaju zašto je volim?" - rekao je pokojni Gaga jednom prilikom za svoju Milenu, i verovatno je niko nikada lepše nije opisao.

Srpska glumačka diva Milena Dravić preminula je u noći između 13. i 14. oktobra, u 79. godini života u Beogradu.

 

"Prava dama, i ni manje ni više nego Gagina", za sobom ostavlja neizbrisiv trag kako u pozorištu, tako i na filmu. Pored brojnih kolega koji se javno, emotivnim porukama opraštaju od Milene, njene i Gagine komšije to čine na drugi način.

Jedna jabuka ostavljena je pored ploče sa likom Dragana Nikolića - glumčine, Foto: Telegraf

Naime, naša ekipa oko podneva je otišla do ulice u kojoj su živeli slavni Milena i Gaga, a komšije, prijatelji, i oni koji su ih znali samo po njihovim delima, zastajkivali su pred ulazom gledajući u njega i Gaginu sliku na ulazu u zgradu sa brojem 3.

 

Pored Draganove slike simbolično je ostavljena i jedna jabuka, koju je voleo. U različitim kulturama ponuditi nekome jabuku znači izjaviti mu ljubav. Jabuka predstavlja dugovečnost.

Na ulazu su dobri ljudi ostavljali cveće posvećeno Mileni.

Ulaz Milene i Dragana, na Gaginom voljenom Vračaru, Foto: Telegraf

I, zaista, napustila nas je dama, biser jugoslovenske i srpske kulture, inspiracija svima, a ljubav jednog čoveka - velikog Dragana Nikolića.

Milena će biti sahranjena u Aleji zaslužnih građana .u petak, 19. oktobra u 15:30h.

(Izvor: telegraf.rs)

Share this article