Mladen Alvirović: "Kad neće oni čiji je to posao, moram ja da postavim table, iako znam da me čeka kazna" (VIDEO)

Glavni urednik i voditelj emisije SAT na RTS-u, Mladen Alvirović očitao je lekciju putarima, postavivši putokazne table za Kraljevo i Kopaonik tamo gde ih nema!

Naime, Alvirović je na svoju ruku odradio posao nadležnih, i time ih poprilično obrukao, iako kako kaže, zna da će ga "goniti" zbog toga.

PROČITAJTE JOŠ STROŽE ZATVORSKE KAZNE ZA DIVLJANJE NA PUTU: Trajno ODUZIMANJE VOZILA bahatim vozačima?

 

- Kad neće oni čiji je to posao, moram ja da postavim table. Znam da ovo nije po zakonu i da me možda čeka kazna. Ali, neko je morao nešto da uradi! Kraljevo nije neka zabit pa da se ne zna gde je, a novi kružni tok na ulazu u grad iz pravca Adrana godinama nema tablu gde je Kraljevo (ni Kopaonik). Od Preljine nema znaka gde je Kraljevo, nigde. Godinama pričamo o toj temi, skrečemo pažnju u emisiji, ali ništa. Ne poznajem nikog u Kraljevu i nemam rodbinu tamo - čisto da se zna, napisao je na Instagramu Alvirović, a preneo portal Direktno.

 

Na snimku koji je nastao vidi se kako Alvirović ljutito uz pomoć još jednog gospodina stavlja putokazne table tamo gde bi trebalo da stoje, ali zbog nemarnosti nadležnih, tamo ih nema.

- To je velika sramota, ako hoćemo turizam, treba bar putokaze, bar table da imamo! I danas ćemo, ako već nadležne nije sramota, mi da ispravimo tu sramotu. Evo doneli smo table za Kraljevo i Kopaonik i mi ćemo da ih postavimo - kazao je Alvirović u pomenutom videu.

- Gospodin Alvirović pošteno je obrukao nadležne, i to sa debelim razlogom. Javašluk i nebriga putara je zaista prevršila svaku meru! - napisao je Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja, koji je podelio Alvirovićev video na Tviteru.

PROČITAJTE JOŠ HOROR SNIMAK IZ VALJEVA: Majka stajala sa detetom u naručju na semaforu, a onda su se automobili ZAKUCALI JEDAN U DRUGI! (VIDEO)

Nakon obavljenog posla Alvirović kaže da zna da ono što je uradio nije legalno i da znakovi nisu baš po standardu i da je svestan da će ga nadležni sada "juriti" zbog toga.

U komentarima ljudi koji prolaze trasom gde su nove table postavljene, kažu da putari nisu uklonili table, pa da im se očito sviđa to što neko drugi obavlja njihov posao.

I dokle smo došli? Da građani rade posao onih kojim je te radna obaveza, i za šta ih narod plaća.

Share this article