Najbolji igrač Luksemburga: JA SAM BEOGRAĐANIN, NISAM ALBANAC! JESAM SINANI, ALI SA ALBANIJOM NEMAM NIŠTA!

Jedan od igrača Luksemburga koji će istrčati na teren protiv Srbije od 20.45 sati u meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine je napadač Daniel Sinani.

Mladi Goranac najbolji je strelac reprezentacije koja je najprijatnije iznenađenje u našoj grupi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

 

Selektor reprezentacije Luksemburga je domaći stručnjak Luk Holc, koji preferira formaciju 4-1-4-1. Na tom mestu se nalazi već devet godina, a ima ugovor do 2021. Najbolji strelac je levo krilo Danel Sinani, poreklom Goranac, sa tri gola. Zanimljivo je da je ovaj mladić od 22 leta rođen u Beogradu, a njegovi roditelji su iz mesta Dragaš, iz oblasti Gora na Kosovu i Metohiji. Iz Srbije u Luksemburg su se odselili 2002. tražeći bolje uslove života i posao, kada je Danel imao samo pet godina. Mladi Sinani ima i srpsko državljanstvo i pasoš, a Goranci su oduvek bili lojalni Srbiji. Član je najboljeg kluba Luksemburga Didelanža, koji će i ove sezone igrati grupnu fazu Lige Evrope.

*FOTO: AP

- Moji roditelji su rođeni i odrasli u kosovskom Dragašu, ali ja sam rođen u Beogradu, kao i moj brat David. Normalno je da me u Albaniji niko ne poznaje, jer nisam Albanac. Znam da misle da jesam, ali ja sa Albanijom nemam ništa. Odrastao sam u Srbiji i Luksemburgu i ne znam albanski. Imao sam 5 godina kada smo se preselili u Luksemburg sa porodicom, tako da sam 16 godina ovde i naravno da sam usko povezan sa ovom državom. Zato i igram za Luksemburg - objasnio je napadač  u intervjuu za albanski portal sportexpres

Pored Sinanija, kvalitetom u selekciji Luksemburga odskaču braća Til. Mladi ofanzivni vezni Vensan, član francuskog drugoligaša Orleana, i njegov stariji brat Olivije, koji igra za ruskog prvoligaša Ufu. Najskuplji fudbaler Luksemburga Kristofer Martins Pereira je povređen, zbog čega je propustio i meč za svoj Jang bojs u kvalifikacijama za Ligu šampiona protiv Crvene zvezde.

(Izvor: kurir.rs)

Share this article