NAJROMANTIČNIJE PRIČE SA PARADE PONOSA Sanja i Anđela su vezu krunisale veridbom, a ljubav je spojila Kineza i Srbina

Ljubav je univerzalna kategorija i ne poznaje granice niti razlike u godinama, boji kože, religiji, seksualnom opredeljenju... To su, pored ostalih učesnika ovogodišnje Parade ponosa, dokazale Sanja i Anđela koje su u emotivnoj vezi nepune tri godine, a jedan Džon upoznao je jednog Borisa kada se u njegov rodni grad doselio iz Kine. Ovo su njihove priče.

Sanja M. (29) je rođena sa distrofijom mišića i oduvek je u kolicima, a najveću životnu podršku pronašla je u svojoj partnerki Anđeli S. (26). Njih dve su se upoznale krajem 2016. godine putem jedne društvene mreže, a nedugo nakon toga i zaljubile.

Od prvog trenutka sam se zaljubila u Anđelu, iako sam imala utisak da mi se više nikad neće javiti zbog situacije u kojoj se nalazim, kaže Sanja

 *FOTO: U. ARSIĆ / RAS SRBIJA

Sanja ističe da se najviše smejala tog dana njihovog upoznavanja, kao i da su emocije prema Anđeli "proradile" od prvog momenta susreta. Anđeli se najviše kod Sanje dopada to što je uporna i što joj njen fizički nedostatak ne predstavlja prepreku za različite životne izazove, kao i to što ne koristi bolest kako bi, kako kaže, "patetisala", već kako bi bila istrajna da ostvari svoje zamisli.

 

Njih dve se se pojavile juče na Paradi ponosa drugi put zajedno, a pravo oduševljenje među njihovim prijateljima na Prajdu izazvao je prsten na Sanjinoj ruci. Kako saznajemo, Anđela je pre mesec dana iznenadila Sanju i zaprosila je.

Drugu godinu za redom Sanja i Anđela prisustvuju na beogradskom Prajdu

 *Drugu godinu za redom Sanja i Anđela prisustvuju na beogradskom Prajdu

FOTO: UROŠ ARSIĆ / RAS SRBIJA

- Sigurne smo u našu ljubav. Dugo već živimo zajedno, tako da je bilo samo pitanje trenutka kada ću je veriti. Ona naravno nije ništa znala o tome, uspela sam sa prijateljima da organizujem feštu da ne posumnja, tako da je ispalo pravo iznenađenje - zadovoljno priča Anđela za "Blic".

Sanja je i dalje pod utiskom veridbe, a naročito je srećna što su i članovi njihovih porodica sada sigurni u njihovu ljubav, te mogu u potpunosti da se oslone na podršku bližnjih.

Anđela se potrudila da prsten bude baš po meri za njenu partnerku

 *Anđela se potrudila da prsten bude baš po meri za njenu partnerku

FOTO: MILICA MARKOVIĆ / RAS SRBIJA

- Jao, bilo je predivno. Priredila mi je takvo iznenađenje da sam od sreće zaplakala. Pozvala je dosta naših prijatelja, a posebno me raduje što je uspela da okupi našu porodicu. Oni su sada sigurni u našu ljubav i imamo njihovu bezuslovnu podršku - ističe Sanja dok ponosno pokazuje prsten na ruci.

 

Ona dodaje da jedino što se nakon veridbe promenilo jeste to, da je njihova ljubav jača nego ikada. Ove dve hrabre devojke smatraju da je njihova sklonost ka istom polu prisutna od samog rođenja, samo je bilo pitanje u kom trenutku će se ispoljiti. Priznanje da si "drugačiji" od drugih i da se ne uklapaš u standardne forme i konvecije društva zasigurno nije nimalo jednostavno, a iako se u početku Anđeli i Sanji činilo da njihovi bližnji neće prihvatiti njihovu odluku, ljubav je odnela prevagu.

 *FOTO: UROŠ ARSIĆ / RAS SRBIJA

Prema njihovim rečima, najveći problem LGBT populacije jeste to što istopolna partnerstvo nije regulisano, ali one žive u nadi će Srbija napraviti i taj iskorak, iako veruju da se mentalitet ljudi sa Balkana neće promeniti.

 

Ljubav je spojila Kineza i Srbina

Da ljubav ne zna za granice ni u boji kože, nacionalnosti dokazali su nam Boris Živković (37) iz Beograda i Džon (29) iz Kine. NJih dvojica su emotivni partneri već devet meseci, a svoju ljubav ponosno su pokazali i na jučerašnjem beogradskom Prajdu.

Džon i Boris su u emotivnoj vezi devet meseci

 *Džon i Boris su u emotivnoj vezi devet meseci

FOTO: MILICA MARKOVIĆ / RAS SRBIJA

- Došao sam pre dve godine u Beograd, gde sada živim i radim. U Kini je Parada ponosa zabranjena, a danas prvi put prisustvujem Prajdu i osećam se tako slobodno. Svi su veseli i zaljubljeni, a ja sam srećan da napokon mogu da iskažem svoja osećanja bez skrivanja - iskren je Džon.

 

Njegov emotivni partner Boris ispričao nam je da je Džona upoznao u trenutku kada se najmanje nadao, nakon raskida petnaestogodišnje veze.

- Bio sam veren za muškarca sa kojim sam proveo 15 godina. Kada smo se rastali mislio sam da mi se ceo svet srušio, a onda sam upoznao Džona preko jedne društvene mreže. Koliko sam srećan što smo se spojili, govori vam moj osmeh - ne ostavlja dilemu Boris.

Koliko sam srećan što smo se spojili govori vam moj osmeh, kaže Boris

 *Koliko sam srećan što smo se spojili govori vam moj osmeh, kaže Boris

FOTO: MILICA MARKOVIĆ / RAS SRBIJA

On dodaje se prava LGBT populacije u Srbiji danas za nijansu više poštuju nego što je to bio slučaj ranijih godina, ali da još dosta toga mora da se učini kako bi ona bila na zadovoljavajućem nivou. Boris uskoro odlazi zbog posla u inostranstvo, dok će njegov partner Džon ostati u srpskoj prestonici. Razdvojenost će svakako teško podneti, no oni su odlučni da svoju vezu neće prekidati, već je ojačati i podići na viši stepen nakon Borisovog povratka u zemlju.

(Izvor: blic.rs)

Share this article