NEBOJŠA IZ ČAČKA SA ZETOM PRAVI ZELENO ZLATO: Sve sam ovo počeo zbog supruge koja boluje od multipla skleroze, a onda sam čuo za sok od pšenične trave (VIDEO)

Od tog dana svi ga u kući koristimo od najstarijih do najmlađih članova i od tad niko od nas više ne zna ni šta su virisi, kijavica ili grip, veli ovaj Čačanin.

 

ČAČAK - Nebojša Hadžimurtezić iz Čačka počeo je zbog supruge, obolele od multipleskleroze, da proizvodi zeleno zlato - kako još zovu sok od pšenične trave.

*FOTO: RTS PRINTSCREEN

“Pokušavali smo da mojoj ženi pomognemo na sve načine. Probali smo razna sredstva, pa čak i jaja od japanskih prepelica međutim njeno stanje se nije poboljšavalo. Onda sam otkrio sok od pšenične trave koji se već posle mesec dana pokazao kao odličan, pa smo zet Ivan i ja rešili da krenemo u njegovu proizvodnju. To je bilo pre pet godina. Od tog dana svi ga u kući koristimo od najstarijih do najmlađih članova i od tad niko od nas više ne zna ni šta su virisi, kijavica ili grip”, priča Nebojša, piše Glas zapadne Srbije.

Sok od pšenične trave u praksi se pokazao kao odličan način za podizanje imuniteta, ali i fenomenalna preventiva brojnih bolesti, a pozitivno utiče, kažu, i na smanjenje tumor markera.

*FOTO: RTS PRINTSCREEN

Prilikom proizvodnje bira se samo organska pšenica, a u Čačak ona stiže isključivo sa planine Zlatar. U danu kad je nutritivna vrednost ove žitarice najveća, pristupa se hladnom ceđenju i dobijanju ove delotvorne namirnice.

Ivan Radović, proizvođač soka od pšenične trave, za Glas zapadne Srbije ističe u čemu je u poenta.

 

“U pitanju je sastav pšenične trave koji je toliko dobar da nema osobe kojoj ne može da pomogne, nezavisno da li je bolesna ili zdrava u nekom segmentu života će unaprediti zdravlje. Vitamini, minerali, aminokiseline.. sve se to nalazi u soku pšenične trave, ali ono osnovno jeste 70 posto hlorofila koji u tom nivou može da preporodi svako telo”, naglašava Radović.

*FOTO: RTS PRINTSCREEN

Nakon ceđenja sok se u zaleđenom stanju distribuira do korisnika, a proizvođači kažu da ga je najbolje koristiti ujutru, što se kaže, na prazan želudac.

 (Izvor: Kurir.rs / Glas Zapadne Srbije)

Share this article