Neverovatan oglas ove bake je sve raznežio: Nudim besplatno stanovanje studentkinji u centru Beograda, u stanu od 150 kvadrata

Vlasnica stana je vitalna starija osoba, zdravog uma i vedrog duha, ali narušenog zdravlja.

Samo nekoliko dana pre početka nove akademske godine, na Halo oglasima pojavio se neverovatan oglas, koji će mnogo usrećiti jednu studentkinju. Starija, situirana gospođa, koja živi sama u prostranom i udobnom stanu od 150 kvadrata u centru Beograda, pružila bi BESPLATNO ženskoj osobi (brucoškinji) udoban stan za sve vreme trajanja studija.

Kako baka dodaje u oglasu koji je sve raznežio, poželjno je da devojka bude student medicine, više medicinske škole, stomatologije ili veterine, ali nije obavezno. Vlasnica stana je vitalna starija osoba, zdravog uma i vedrog duha, ali narušenog zdravlja od stresa i tuge zbog nenadoknadivog gubitka najdraže osobe.

 

Imala je infarkt i lakšu hiruršku intervencije (ugradnja stentova), posle koje se uspešno oporavlja. U potpunosti se stara o sebi. Izgubila je dosta snage od ležanja, ali će je povratiti uz malo svakodnevne aktivnosti, kretanja i šetnje.

Kako se dalje navodi, ovo nije oglas za negu i brigu o staroj osobi kojoj je potrebno staranje i pomoć, jer to ona može sama.Potreban je neko ko će baki praviti društvo, a zauzvrat će dobiti besplatno stanovanje.

- Ovaj oglas daje rodbina, uz dogovor sa vlasnicom stana, jer smo svi zauzeti profesionalnim obavezama i porodicom, a želimo da neko pouzdan i životno zainteresovan boravi i živi u stanu sa našom rođakom, kako bi i ona i mi bili bezbedni jer nije sama - piše u oglasu.

- Očekujemo od devojke koja bude stanovala sa njom odgovorno, vaspitano, pošteno, tolerantno, humano i normalno ponašanje, onako kako bi se ponašala u svojoj kući, prema svojoj baki - dodaje se.

Od devojke se ne traži da bude medicinska sestra, niti žena za spremanje stana (žena koja sprema stan, godinama to već radi). Od nje se trazi prisustvo kada nije zauzeta obavezama na fakultetu i nije zauzeta svojim društveno-socijalnim životom.

Traži se poneka nabavka namirnica i lekova, kao i česta kraća šetnja u slobodno vreme. Traži se ponekad sitna pomoć u kući, kao i sitna pomoć kada se ne oseća dobro, na primer: pomoć pri oblačenju, ustajanju iz kreveta, odlaska do kupatila, odlaska kod doktora i slično.

Odnosno, traži se ponekad pomoć koja se podrazumeva u svim životnim okolnostima u datom trenutku.

(Izvor: Telegraf.rs / Halo oglasi)

Share this article