Njegova priča je za SUZE, ali i DIVLJENJE: ALEKSANDAR JE DOŽIVEO TEŠKU NESREĆU, A SAD PRODAJE CRTEŽE DA KUPI KNJIGE ZA ŠKOLU! (FOTO)

Kako nije u mogućnosti da radi, a njen suprug je proglašen tehnološkim viškom, njena borba za opstanak traje.

Žana Andrejević iz Pančeva je majka dva osnovca. Njena priča nimalo nije jednostavna.

Naime, Žana boluje od multipla skleroze i njeno stanje naglo se pogoršalo. Nažalost, ovo nije jedina muka koja je zadesila.

 

Kako nije u mogućnosti da radi, a njen suprug je proglašen tehnološkim viškom, njena borba za opstanak traje. Međutim, i pored bolesti i teškog materijalnog stanja, ovu porodicu zadesila je još jedna nesreća.

Naime, njen sin Aleksandar je pre nešto više od godinu dana na igralištu doživeo tešku povredu glave nakon pada sa visine od 3 metra. Dečak je u teškom stanju zbrinut u bolnici i lekari su mu jedva spasili život.

Aleksandar pohađa 5. razred osnovne škole Stevica Jovanović u Pančevu, međutim, zbog prirode povreda nije u stanju da redovno pohađa časove te mu nastavnici drže nastavu kod kuće. Međutim, mali Aleksandar i njegova tri godine mlađa sestra ne odustaju od svog sna da završe školu, iako su im na putu mnoge prepreke.

Ono što se posebno izdvaja kao podatak, jeste da ovu porodicu niko nije obavestio o tome koja su njihova prava, bez obzira na čitavu situaciju.

 

- Saznali smo da imamo pravo na besplatne udžbenike, ali smo zakasnili da se prijavimo. Prošao je konkurs. Pisala sam Ministarstvu, ali odgovor nismo dobili. Kako nemam mogućnosti da svojoj deci obezbedim udžbenike za školovanje, moja deca su se dosetila da prodaju nešto što su sama napravila. Moja ćerka pravi nakit, a sin slika. Došli su na ideju da im ja putem svog Fejsbuk profila napravim stranice na kojima će moći da prodaju ono što su sami stvorili, jer su vrlo svesni svoje situacije. Ne mogu Vam opisati koliko mi je teško dok ovo izgovaram - objašnjava Žana Andrejević plačljivim glasom.

Aleksandar i njegova sestrica vrlo dobro znaju da mama i očuh ne mogu da im obezbede sve uslove. Dečak je ubeđen da će sledeću školsku godinu započeti sa svojim vršnjacima u školskoj klupi, i odlučio je da se bori za ono što želi.

- Zahvaljujući nekom dobrom čoveku, dobili smo dobar deo knjiga za Aleksandra. Međutim, što se tiče ćerkinih udžbenika, mi smo jednu ratu nekako uspeli da uplatimo, ali za drugu nismo imali novca. Niko nas nije obavestio o konkursu - zaključuje ona.

Kontaktirali smo i školu kako bi smo dobili komentar na ovu priču, međutim, do objavljivanja ovog teksta, nikakav odgovor nismo dobili.

Ovim putem želimo da apelujemo na sve ljude dobre volje da pomognu ovoj deci da imaju normalno detinjstvo i da ostvare svoje snove.Ukoliko ste u mogućnosti da pomognete ovoj porodici možete kontaktirati Žanu Andrejević na broj telefona: 060/ 146 - 34 - 38.

(Izvor: espreso.rs)

Share this article