ON JE BIO MIRIN NAJBOLJI PRIJATELJ: Opasan, moćan, CRN I MARKANTAN, POTPUNA SUPROTNOST OD SLOBE! Smaknut je odavno! (FOTO)

Zoran Todorović Kundak bio je Mirin najbolji drug, opasan, moćan, crn i markantan, potpuna suprotnost od njenog Slobe... Zato su ga i smakli...

Ljubav Slobodana Miloševića i Mire Marković rodila se još u njihovim gimnazijskim danima i trajala do samog kraja, ali izgleda da nije sve bilo tako idilično i da je ona bila neverna. 

Za Miru i Slobu svi su decenijama verovali da su se bezrezervno voleli, i to do te mere da je njihova ljubav bila na granici sa patologijom, pa su zasluge za sveopšti sunovrat devedesetih neretko pripisivane upravo Miri.

 

Ipak, krajem devedestih javile su se i spekulacije da je Mira imala švelera!

Kako to obično i biva, jer ne govore ljudi za džabe da muško-ženska prijateljstva ne postoje, Mira je pikirala svog najboljeg prijatelja i to dugogodišnjeg bliskog saradnika i stranačkog kolegu, Zorana Todorovića zvani Kundak. Opasan, moćan, crn i markantan - bio je potpuna suprotnost, što po izgledu, što po karakteru, od njenog Slobe! Ali, zato je i ubijen...

Naime, Zoran Todorović zvani Kundak, Mirin najbolji prijatelj, ubijen je '97. godine ispred zgrade Beopetrola.

 

Od svih političkih ubistava za vreme Slobine vladavine, ovo je svakako bilo sa najbizarnijim motivom, jer je prema navodima izvora iz istrage, Kundak ubijen zbog nezajažljive Slobine ljubomore, koji je mislio da ga njegova supruga vara sa Zoranom.

Mira i Sloba, ljubav iz gimnazijskih dana...

Mira i Sloba, ljubav iz gimnazijskih dana...foto: Profimedia

Ubistvo se dogodilo u vreme kada je Mira zbog promocije knjige bila u Indiji, pa je moguće da je Sloba ipak malo hteo da je poštedi bola za njenim voljenim.

A bolelo je sigurno, pa je Mira pesnički, kako joj i dolikuje, poslala oproštajno pismo koje je pročitano na Kundakovoj sahrani:

Dragi Zorane, nikada nisam bila dalje od tebe i nikad ti nisam bila bliže. S juga Indije, iz Madrasa, nisam u stanju da dođem danas u Beograd i da se s tobom pozdravim poslednji put - ja, koja sam punih 15 godina tvoja najbolja drugarica. Ali ti šaljem poruke preko svih ovih planina i mora - ja se s tobom nikada neću rastati”, stajalo je u Mirinom pismu, koje je na kraju potpisano sa “Tvoja Mira”, a da li je zaista bila njegova plašimo se da nikada nećemo sa sigurnošću znati.

(Izvor: espreso.rs)

Share this article