Otac teško povređene porodilje ispričao detalje teške NESREĆE kod Kruševca

"Bar da mi unuče i snaja prežive", jecala je Mirjana, majka Stefana Ilića, vozača "punta" koji je poginuo na licu mesta u teškoj saobraćajnoj nesreći kod Kruševca.

Pored Stefana, u kolima su bili i njegova supruga Jovana, u tom trenutku u 9. mesecu trudnoće, kao i njen otac Saša i sestra Teodora, koji su lakše povređeni.

- To je moj sin poginuo, Stefan. Bar da mi se snaja i beba izvuku... - potreseno je izgovorila Mirjana u bolnici dok je čekala vest o snaji Jovani i bebi koja je tek došla na svet, posle nesreće.

 

Njen Stefan, dodaje, bio je dobar vozač, ali u ovoj situciji, izgleda da pomoći za njega i sve putnike u kolima, nije bilo.

- Moj sin sa snajom živi u Đunisu. Trebalo je 24. januara da se porodi. Snaja je domaćica, sin je radio privatno...Čekali su prvo dete... - rekla je Mirjana kroz suze.

Mirjana Tamburić, majka poginulog vozača 

 *FOTO: N. BOŽOVIĆ / RAS SRBIJA, Mirjana Tamburić, majka poginulog vozača

Telo Mirjaninog sina, Stefana, vatrogasci su satima izvlačili iz smrskanog auta, koji je jutros nešto pre sedam sati imao direktan sudar sa autobusom “Kruševacprevoz”. Fijat punto za čijim je volanom bio Stefan kretao se iz pravca Kaonika ka Kruševcu, dok je autobus išao iz suprotnog pravca, tzv. starim putem Kruševac-Niš.

*FOTO: N. BOŽOVIĆ / RAS SRBIJA

Stefan je poginuo na licu mesta, a Jovana je hitno porođena carskim rezom i trenutno je u veoma teškom stanju.

- Nismo imali gde da skrenemo. Gledao sam autobus kako direktno ide na nas - kaže Saša Milenković, koji je u “fijatu” bio na mestu suvozača, do nastradalog zeta, Stefana Ilića.

Njih četvoro je "fijatom" iz Kaonika išlo ka Kruševcu. Na krivini se našao autobus koji je direktno udario u njihov fijat punto.

- Viknuo sam nešto, ali to je bio kraj, samo nas je poneo – priča povređeni otac devojaka Jovane i Teodore, koji je zadobio povrede glave i stomaka.

Milenkovića smo zatekli u prizemlju bolnice gde je čekao vreme za posete kako bi obišao ćerke, Jovanu, koja se tek porodila i koja je u teškom stanju i Teodoru, koja je van životne opasnosti i zbrinuta je na Odljenju hirurgije Opšte bolnice u Kruševcu.

 

I beba na aparatima

Kako saznaje "Blic", beba je reanimirana nakon što je rođena carskim rezom i hitno je prevezena u kragujevački Klinički centar. U teškom je stanju i lekari se bore za život novorođenčeta.

- Dete je primljeno u Centar za neonatologiju, i odmah su urađene sve protokolom predviđene mere reanimacije. Beba je intubirana i nalazi se na mehaničkoj ventilaciji. U teškom je i nestabilnom stanju, i pod stalnim nadzorom lekara specijalista neonatologije - rekla je za "Blic" portparolka KC Vanja Đorđević.

Saša Milenković, otac povređene porodilje i suvozač u

*FOTO: N. BOŽOVIĆ / RAS SRBIJA, Saša Milenković, otac povređene porodilje i suvozač u "puntu"

Priveden vozač autobusa

Zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, vozaču autobusa J.B. (37) iz okoline Kruševca određeno je zadržavanje do 48 sati i u zakonskom roku će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužiocu. Uviđaj je izvršio osnovni javni tužilac sa pripadnicima saobraćajne policije iz Kruševca.

(Izvor: blic.rs)

Share this article