OVO je saobraćajnica u Srbiji koja NEMA MILOSTI: Šestoro POGINULO, 17 POVREĐENIH

Na samom prilazu Beogradu.

Na auto-putu Beograd-Niš u poslednja četiri meseca stradalo je čak šest osoba u pet saobraćajnih nesreća. Nekoliko deonica na samom prilazu Beogradu se već godinama smatraju "crnim tačkama".

Stručnjaci za saobraćaj navode da se stravične nesreće na tim mestima događaju i zato što se vozači, pošto su u blizini odredišta, opuste i manje brinu o bezbednosti na putu.

 

Umčari

Poslednja u nizu saobraćajnih nesreća na prilazima Beogradu dogodila se prekjuče u 18.05 na auto-putu kod Umčara u smeru ka Nišu. Do nesreće je došlo kada je vozilo izletelo sa puta i tada je jedna žena izgubila život, dok su tri osobe povređene i prevezene u Urgentni centar.

Nepune tri nedelje ranije, 2. oktobra, stravična nesreća dogodila se na istom mestu, kod petlje Umčari, kada su u sudaru kombija i automobila dve osobe poginule, a jedno dete je povređeno.

Mali Požarevac

U stravičnom sudaru autobusa, kombija i četiri automobila 13. avgusta ujutu na auto-putu Beograd-Niš u smeru ka glavnom gradu, muškarac M. M. (69) je poginuo, a šest osoba je lakše i teže povređeno. Nesreća se dogodila kod Malog Požarevca, blizu nove naplatne rampe Vrčin koja je otvorena svega nekoliko meseci ranije, a već je počela da važi za "crnu tačku".

Bubanj potok

Samo nekoliko sati kasnije istog dana dogodila se još jedna saobraćajna nezgoda kod naplatne rampe Bubanj potok, na oko 200 metara od nove rampe u Vrčinu i tada je jedna žena poginula, a petoro je povređeno.

Do sudara je došlo kada je automobil holandskih registarskih oznaka, koji se kretao iz pravca Beograda ka Nišu, probio zaštitnu ogradu i udario u dva automobila koja su mu nailazila u susret.

Begaljičko brdo

Još jedna "crna tačka" na kojoj godinama unazad gine veliki broj ljudi je i Begaljičko brdo. Pri izletanju teretnog vozila sa puta u smeru ka Beogradu i probijanja zaštitne ograde 24. jula jedna osoba je poginula na licu mesta, a dve su prevezene u bolnicu.

(Izvor: Srbija Danas / Blic.rs)

Share this article