POČELI OD PORODIČNOG BIZNISA: Porodica Gačići jedina u Srbiji koja pravi rakiju od kivija!

Plasirali smo rakiju od tog egzotičnog voća, koja nije zelene boje, nego prozirna, zatim od aronije i trnjine, koje su takođe jedinstvene u Srbiji, kaže Zoran Gačić.

Na imanju u Bogatiću Zoran Gačić, njegova majka Milosava i supruga Danijela razvili su porodični biznis - seosko turističko domaćinstvo „Gačića magaza“.

 

Najprepoznatljiviji su po tome što jedini u Srbiji, pored proizvoda od uobičajenog voća, imaju rakiju od aronije, trnjine, ali i kivija. Još jedna specifičnost je to što se rakija ne pravi od uvoznog kivija, već od onog koji se gaji i odlično uspeva u Sremskoj Mitrovici!

*FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Stvorili brend

- Posao smo počeli pre šest godina. Sada imamo 72 svoja proizvoda, a radimo porodično, samo nas troje. Pravimo domaće slatke džemove, sokove, likere, kupinovo vino, voćne rakije, a trudimo se da imamo originalne proizvode koje niko drugi u Srbiji ne pravi. Tako smo plasirali rakiju od kivija, koja nije zelene boje, nego prozirna, i svi se oduševe kad je probaju - priča Gačić za Kurir.

*FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Iako samo tri osobe rade, uspeli su da naprave brend, pridobili stalne kupce i osvojili tržište.

- Radimo dosta, kad je sezona od pet ujutru pa do iza ponoći. Razvili smo dobar posao, ali ne težimo tome da se mnogo bogatimo, možemo da živimo lepo i time smo zadovoljni, a najvažnije nam je da je ono što pravimo i prodajemo vrhunskog kvalitet - kaže Gačić.

FOTO: SHUTTERSTOCK

Zahvaljujući dobroj saradnji s Turističkom organizacijom opštine Bogatić, Gačići su učestvovali na brojnim festivalima, a za rakiju su dobili desetak nagrada, dok je njihovo kupinovo vino 2014. godine na Sajmu etno hrane i pića u Beogradu proglašeno za najbolje.

Specifični

- Naša specifičnost je što ne krijemo svoje recepte. Bavimo se i edukativnim radom, pa svakog ko želi da počne da se bavi sličnim poslom rado obučavamo - kaže Zoran.

 

Neobični ukusi

SOKOVI OD DRENJINE, MENTE, KOPRIVE

Pored rakije od kivija, porodica Gačić nudi i druge originalne ukuse.

- Tu su domaći sirupi koji se razblažuju, a pravimo ih prirodnim vrenjem bez konzervansa, sa ukusom bobičastog voća, crvene i crne ribizle, aronije, kao i mente, drenjine i koprive - kaže Gačić.

ŠTA PRAVE GAČIĆI:

- kompletnu zimnicu

- domaće slatko od raznog voća

- sokove na rastvaranje

- voćne likere

- voćne rakije

- vino

(Izvor: Kurir.rs / Silvija Slaming)

Share this article