POSAO : Sirijac s četiri žene i 23 dece u Nemačkoj mesečno prima oko 30 hiljada eura socijalne pomoći!!!

U nemačkom Montabauru živi Sirijac koji ima 4 žene i čak 23 dece.  Prema proceni finansijskih stručnjaka on bi za njih od njemačkog Zavoda za socijalnu pomoć  trebao primati  oko 30.030 eura.

Hubert Königstein je diplomirani finansijski stručnjak koji je napravio procenu primanja socijalne pomoći te porodice, pa je usporedio s godišnjom zaradom u Nemačkoj najslabije i srednje plaćenih zanimanja i utvrdio kako jedna nemačka porodica s tolikim brojem dece ne bi mogla bez pomoći države opstati.

” Zanimljivo je kako možete imati tako veliku porodicu u Siriji u kojoj nemate pomoć. U Nemačkoj bi to bilo nemoguće”, kaže Königstein.

 

On je izračuno kako jedan prosečni radnik u Nemačkoj mesečno prima brutto 2, 461  eura. U Njemačkoj se oporezivanje dohotka  određuje  prema klasama koje uključuju bračni status, decu, visinu primanja bračnog partnera, ili ako ste samac. Naime, prema Klasi 1 (samac)  bez supruge i dece,  to iznosi 314,33 eura poreza dohodak, što znači da bi u  Njemačkoj  95,5  radnika radilo samo za tu porodicu.

“Oni bi radili čak tri dana samo za tu jednu porodicu” objasnio je Königstein.

On tvrdi kako Nemačka svojim zakonom o socijalnoj pomoći ljudima, ne samo izbeglicama i doseljenicima već i samim Nemcima daje do znanja da je bolje širiti porodicu, odnosno  imati što više dece i primati pomoć, nego se zaposliti i raditi, piše www.denken-macht-frei.info.

Ti ljudi, kaže Königstein, koji bi radili za pomoć jednoj sirijskoj porodici preživljavaju od svojih mesečnih plata dok izbegličke porodice uživaju u nemačkoj socijalnoj pomoći.

Savez njemačkih sindikata koji je ovu analizu objavio na svojim stranicama ne želi ukinuti pomoć izbeglicama i onima kojma je potrebna, već dati pravo radnicima u Nemačkoj da sami odlučuju kome će ići porez od njihovih plata.

( Izvor: Fenix magazin)

Share this article