Poslije ovih riječi Nikole Đurička prepun amfiteatar odzvanjao je od aplauza - i smeha: Nemamo samo odliv mozgova, već i ozbiljan odliv mišića

Nekad smo znali da, ako naš tata vredno radi, da će jednog dana zaraditi dvosoban stan i da ćemo lepo živeti. Danas toga nema...

Otići preko grane ili ostati i boriti se ovde - ovo je pitanje koje mori sve mlade ljude u Srbiji. Odgovor, ipak, niko ne može sa sigurnošću da da, ali su Nikola Đuričko, Mirjana Karanović i Marko Šelić Marčelo juče na Pravnom fakultetu sa okupljenim studentima podelili svoje iskustvo, a okupljene je u jednom trenutku Nikola oduševio i nasmejao svojim viđenjem stvari, prenosi 24 sata.

Njih troje su učestvovali na tribini "Odliv mladih mozgova" i zajedno su pokušali uz dozu humora i prijateljskih saveta da sa mladima prodiskutuju o tome zašto ih sve više odlazi u inostranstvo. 

- Sreo sam nedavno na aerodromu dva naša momka. Viču za mnom "Ej, glumac, hajde da se slikamo". Pitam ih odakle dolaze, a oni mi oduševljeno kažu da su bili u Americi! Tamo su radili tri meseca i živeli su u stanu sa dva Pakistanca i Japankom, i bilo im je sjajno. Radili su na bazenu kao čuvari, a jedna o njih dvojice mi kaže: "Ovaj se navukao na pare, pa je noću radio i u klubu". Hoću da kažem, nemamo samo odliv mozgova, već i ozbiljan odliv mišića - ispričao je Nikola i pošteno nasmejao ceo amfiteatar. On je dodao da gde god da ode vidi naše ljude koji rade na građevini i bave se fizičkim radom, ali sve to rade jer imaju mnogo bolju zaradu nego u Srbiji. 

 Pomerio se horizont. Nekad smo znali da, ako naš tata vredno radi, da će jednog dana zaraditi dvosoban stan i da ćemo lepo živeti. Danas toga nema. Danas ljudi koji redovno plaćaju Infostan dobiju pet odsto popusta, a oni koji ga 20 godina nisu platili, njima se oprosti 60 odsto duga! To šalje takvu poruku mladima da vredan i pošten rad ne daje mnogo rezultata - zaključio je Nikola.

KutakNet

   

Share this article