Priča majke iz Novog Sada čije je dete obolelo od autizma, zahvaljujući MMR vakcini

Novi Sad – Moj dečak Danilo Radović ,rođen je 30.09.2007.kao zdrava beba iz redovne trudnoće,rođen u terminu sa ocenama 9/10.

Njegov razvoj u svakom smislu tekao je normalnim tokom sve do 16 meseca kada je primio MMR vakcinu (za koju tvrdim da je bila okidač za njegovo trenutno stanje) vakcinu je primio 21.01.2009.u domu zdravlja u Novom Sadu, proizvođača ne znam kao ni sastav jer nam to niko nije ni dao na uvid u tom trenutku.

 

Danilo je u septembru pre vakcinacije imao veliku upalu ušiju gde mu je doktorica 7 puta za redom bušila bubnu opnu na živo bez anestezije izvlačeći gnoj iz uha (politika kuće je da se to radi bez anestezije…stravično). Posle toga antibiotici i vakcina na već narušeni imuni sistem …sa ove distance sada znam da je to stravično pogrešno ali verovali smo zdravstvenim radnicima da je to ok….

Prelistavajući albume i video snimke svog deteta iz tog perioda vidim da je vakcinacija bila tačka kada stvari kreću nizbrdo. Još za novu godinu je uživao u muzici, otvarao poklone smejao se ljudima, mahao, odazivao se, udvajao reči mama, tata, jeo je rukom čvrstu hranu.

Vakcina dolazi u januaru, već u februaru na snimcima on se ponaša kao da je gluv, potpuno je odsutan, pogled luta, prestaje da jede čvrstu hranu, vrišti na tonove pesmica koje je ranije voleo, običan razgovor ljudi za njega je „tornado „u glavi, vrišti, slabije spava, postaje senzorno preosetljiv na sve i svašta.

 

Sestru koja se rodila u tom periodu apsolutno ne primećuje,…Sada je Dača dete sa autizmom, naša porodica je porodica sa autizmom, Danilove sestre žive jako neobičan život,sve je podređeno njemu, znači jako su retki trenuci kada možemo normalno prošetati ulicom, sesti negde, otići kod prijatelja, puštati pesme, ako negde idemo uvek nosim blender jer jede samo pasirano i glatko.

Njih dve nisam vakcinisala niti ću, mnogo su zdravije od njega. I što bi jedna aktuelna pesma rekla“eh da sam tada znala sve što sada znam, nikuda iz kuće ne bih izašla taj dan“.Na žalost moje dete je sada takvo kakvo jeste, a ja samo želim da se vakcinacija MMR prekine i da ni jedno dete i ni jedan roditelj ne živi ovo što živimo mi ..porodice dece sa posebnim potrebama.

Zanimljiva stvar je da je od 15 žena koje su pohađale školicu za trudnice a očekivale porođaj tog septembra, od nas 15, 5 dece ima neki problem…malo mnogo da bi bilo slučajno! Pozdrav svima.

Jelena Danilova mama
Jelena Marković, Novi Sad

 

(Izvor: Vaseljenska.com/ SrbijaDanas)

Share this article