Priča najskuplje seksualne robinje koja nikog ne ostavlja ravnodušnim

Jedna od oslobođenih jazidskih zarobljenika, devojka Zajnab, koju su teroristi DAEŠ držali kao seksualnu robinju, ispričala je detalje o životu u zarobljeništvu i zašto je prodata saudijskom lideru po većoj ceni od ostalih robinja.

Jedna od oslobođenih jazidskih zarobljenika, devojka Zajnab, koju su teroristi DAEŠ držali kao seksualnu robinju, ispričala je detalje o svom životu u zarobljeništvu i zašto je prodata saudijskom lideru po mnogo većoj ceni od ostalih robinja. 

Zajnab su, zajedno sa ostalim jezidskim ženama, kidnapovali pripadnici DAEŠ 2014. godine, nakon što su teroristi osvojili njeno selo na zapadu provincije Ninave u Iraku.

 

Ona je govorila za arapsko izdanje "Sputnjik", sećajući se horora koji je preživela poslednjih nekoliko godina kao seksualna robinja. Nju je mučio i zlostavljao terorista Abu Džafar.

„U početku, militanti su nas držali u Tal Afaru, a nakon toga u Mosulu i sirijskom gradu Raki. Potom smo vraćeni u Irak. Prodali su me teroristi Abu Džafaru, čija me je ljubomorna supruga često tukla, misleći da ću joj preoteti supruga“, rekla je Zajnab. 

Ona je dodala da supruga teroriste nije želela ni da razume činjenicu da je Zajnab bila žrtva njenog supruga, koji je sa njom činio šta je hteo. Zajnab je rekla da se žene pripadnice DAEŠ još gore ponašaju od muškaraca. One maltretiraju robinje i njihovu decu. Prema njenim rečima, u čak tri slučaja decu koju su rodile jezidske robinje otrovale su žene DAEŠ. 

„Jednom prilikom, dvogodišnja devojčica u selu Kojo obešena je kroz prozor kuće“, seća se Zajnab. 

 

Nakon što je neko vreme živela sa Abu Džafarom, Zajnab je prodata drugim militantima, ali je niko od njih nije seksualno zlostavljao, jer je pored psihičkih trauma imala problem i sa reproduktivnim sistemom. Ta činjenica je šokirala militante koji su prestali da je iskorišćavaju za svoja seksualna zadovoljstva.

„Poznajem devojku iz Rake koja se ubila jer nije mogla da izdrži brojne torture. Još jedna Jazitkinja od dvadesetak godina se ubila nakon što joj je militant pokazao video-snimak na kojem se vidi kako ona leži bez svesti, a militanti je siluju“, priča Zajnab.

Devojka je ispričala kako ju je Abu Džafar 2015. godine prodao saudijskom lideru iz redova DAEŠ Abu Ali el Karabu, koji je imao 35 godina. Saznala je da ju je Karabi kupio za 13.000 dolara. Pitala ga je zbog čega je toliko platio za nju kada su ostale jezidske žene bile prodavane za stotinak dolara.

„Rekao mi je da je toliko platio jer govorim arapski, umem da recitujem Kuran, i zbog toga ću dobro obavljati kućne poslove“ kaže Zajnad. 

Prethodno je jazitski aktivista Koder Kalat ispričao "Sputnjiku" da je iračka armija, nakon što je ušla u Moslu, oslobodila nekoliko žena koje su bile seksualne robinje. 

„Tri žene i dete jezidskog porekla oslobođeni su iz ropstva DAEŠ u oblasti Gogjali u istočnom Mosulu“, rekao je Kalat. 

Sve žene bile su u zarobljeništvu od kada su teroristi zauzeli Mosul avgusta 2014. godine.

(Izvor: sputniknews)

Share this article