PRILIKOM HAPŠENJA HTEO DA SKOČI SA 13. SPRATA: Ko je Mali Ugar, sin mafijaša i višestruki ubica kome je postavljena BOMBA ISPOD KOLA

Milan Ugarković (36), zvani Mali Ugar, koji je ispod svog automobila sinoć pronašao bombu i alarmirao policiju koja ju je ubrzo i deaktivirala, od ranije je poznat javnosti i policiji.

Već sa 15 godina je u svom dosijeu imao jedno ubistvo, kriminalnu karijeru nastavio je likvidacijama a prilikom jednog hapšenja čak je pokušao da iskoči kroz prozor sa 13. sprata solitera!

 

Nadimak Mali Ugar dobio je po svom ocu Draganu Ugarkoviću - Ugaru koji je pripadao staroj zemunskoj ekipi čije su vođstvo nakon Ćentinog ubistva preuzeli on i Jovan Guzijan Cuner. Bavio se nelegalnim, ali unosnim biznisima u Beogradu devedesetih godina, a ubijen je 1999. godine, najverovatnije jer je ušao u posao sa poker aparatima i kockarnicama.

Milan Ugarković

*FOTO: MUP SRBIJE / RAS SRBIJA, Milan Ugarković

Njegov sin, Milan Ugarković, ubrzo je krenuo očevim stopama, pa je tako 1998, kao maloletnik, počinio prvo ubistvo usmrtviši Džemaila Demirovića. Već 2001. godine pobegao je iz vaspitno-popravnog doma u Kruševcu, a od tada su se krivična dela samo nizala. Počinio je više dela kao što su razbojništvo, napad na službeno lice, nanošenje teških telesnih...

Sledeće godine, 2002. priveden je kada je imao 19 godina zbog sumnje da je Nenada Starčevića i Predraga Dimića sa još dvojicom saučesnika ubio zbog svađe oko pljačkaškog plena. Oni su, naime, prethodno uz pretnju pištoljem opljačkali kladionicu "Zona sreća", razoružali radnika obezbeđenja i vlasniku kladionice oteli automobil, novac i mobilni telefon, te pobegli.

Na konferenciji za novinare koju je 2002. sazvao major Jadranko Petković, tadašnji načelnik UKP, povodom njegovog hapšenja, rečeno je da je Ugarković je 3. maja te godine pokušao da otme N. B. iz Zemuna, tako što ga je nekoliko puta udario pištoljem po glavi i telu, želeći da ga ugura u gepek automobila kojim je došao.

N. B. je uspeo da se otrgne i pobegne, a Ugarković je pucao u njega i ranio ga u desnu butinu.

 

Skrivao se dve godine, uhapšen u novobeogradskom soliteru

Godine 2015. uhapšen je na Novom Beogradu nakon dve godine skrivanja, kao glavni osumnjičeni za ubistvo Jovice Jankovića koje se dogodilo 2013. u Batajnici. Janković, inače bivši robijaš, usmrćen je hicem koji mu je ispaljen u oko. Tada je osim Ugarkovića uhapšen i Ivan Terzić, zbog toga što je Ugarkoviću pomagao u skrivanju.

Prilikom tog hapšenja, policajci su uspeli da spreče Ugarkovića u pokušaju da iskoči kroz otvoren prozor iznajmljenog stana na 13 spratu. Tada su prilikom hapšenja pronađeni pištolji CZ 99 i "smit i veson", kao i više komada puščane i pištoljske municije.

Oružje pronađeno u zakopanom buretu

FOTO: PROMO / PROMO, Oružje pronađeno u zakopanom buretu

Naredne godine, 2016, dok je Ugarković uveliko bio u pritvoru, policija je u Krčedinu u buretu zapremine 120 litara zakopanom 40 centimetara ispod zemlje pronašla arsenal oružja, za koji je utvrđeno da pripada Ugarkoviću i članovima njegove grupe. Oružje je zaplenjeno na imanju koje pripada njegovom ocu Draganu, ubijenom pre 17 godine.

Krajem 2016. godine, Viši sud u Beogradu pušta Ugarkovića na slobodu uz nanogicu, da se brani iz kućnog pritvora. Taj postupak suda podigao je veliku prašinu. Odluka se smatrala skandaloznom posebno ako se uzmu u obzir sva njegova prethodna dela, ali i činjenica da je bio optužen za najteže krivično delo - ubistvo. Međutim, krajem 2017. Mali Ugar je i pravosnažno oslobođen za ubistvo Jovice Jankovića.

Ponovo uhapšen 2017. godine

Ugarković je, inače, ponovo uhapšen u oktobru 2017. Pripadnici interventne jedinice su kod njega u automobilu pronašli dva pištolja prilikom rutinske provere, te su mu lisice na ruke stavljene zbog nelegalnog nošenja oružja.

Ugarković je u žižu javnosti ponovo dospeo sinoć. Policija je, naime, ispod automobila koji je u njegovom vlasništvu, na raskrsnci ulica Ljiljane Krstić i Žike Pavlovića, pronašla eksplozivnu napravu po njegovoj prijavi. Tragedija je izbegnuta, a bomba deaktivirana.

(Izvor: blic.rs / J. Aleksić)

Share this article