Putin stigao na venčanje austrijske ministarke, doveo KOZAKE, mladenci u narodnim nošnjama, a za mladu ima posebno iznenađenje o kome bruji svet (FOTO)

Putin će u Austriji boraviti svega par sati pošto u 18 časova ima sastanak sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel na jednom nemačkom dvorcu.

Predsednik Rusije Vladimir Putin stigao je danas u Austriju, gde će biti gost na svadbi ministarke inostranih poslova Austrije Karin Knajsel, a kao poklon doveo je - kozački ansambl.

   

Austrijski mediji beleže da je šef ruske države nešto posle podneva sleteo na aerodrom u Gracu, a takvu pažnju, počev od sletanja, dolasku Putina pridaju zbog činjenice da je njegova privatna poseta svadbi ministarke naišla na veliku buru u političkoj javnosti zemlje, jer je Rusija pod sankcijama EU, a Austrija predsedavajuća Uniji.

Putin će u Austriji boraviti svega par sati pošto u 18 časova ima sastanak sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel na jednom nemačkom dvorcu.

Putin je došao samo na nekoliko sati u Austriju; Foto: Tanjug/AP

Ministarka inostranih poslova, koja se ne obazire na kritike, mada se takvom gostu poziv i ne otkazuje, udaje se za biznismena Volfganga Majlingera u Sulctalu, u južnom delu pokrajine Štajerska.

Mladenci u narodnoj nošnji, Foto: Tanjug/AP

"Mladenci" će biti u narodnoj nošnji, veruje se i dobar broj zvanica, a pisutvovaće, razume se, mladine kolege, članovi austrijske vlade. Među njima je i šef poslaničkog kluba Slobodarske partije Austrije (FPO) Johan Gudenus sa suprugom Tajanom, srpskog porekla, i sa zajedničkom ćerkom.

 

Pošto je Knajsel veliki ljubitelj pasa rase nemački bosker, njena dva boksera Vinston i Džeki, koji su dobili imena po Vinstonu Čerčilu i Džeki Kenedi, prisustvovaće svadbi, a spekuliše se i da bi mogli uneti prstenje kojim će se par, koji nema decu, zavetovati na večnu ljubav.

Putinov dolazak izazvao je veliku pažnju; Foto: Tanjug/AP

Ruski predsednik Putin kao poklon Knajselovoj doveo je ansambl Kozaka.

Prisustvo predsednika Rusije kritikovala je uveliko proteklih dana opozicija, a poslanik Zelenih u Evropskom parlamentu Mišel Rejmon je čak zatražio ostavku šefice austrijske diplomatije.

 

(Izvor: telegraf.rs)

Share this article