Saši (24) su lečili hematom, a umro je od sepse. Njegova supruga Nataša nakon obdukcije traži krivca u bolnici

Saša Ćurčić (24) iz sela Osreci kod Brusa preminuo je 8. januara 2019. godine, kada su mu, navodno, lekari Opšte bolnice u Kruševcu lečili kao lakšu povredu hematom na donjem delu leđa.

Oni i pored svih snimanja i analiza nisu videli da mu je puklo debelo crevo, zbog čega je dobio sepsu i u strašnim mukama preminuo. Ipak, Nataša ne želi da odustane od istine i pripremila je svu dokumentaciju za podnošenje krivične prijave, jer, kako kaže, Saša zaslužuje da pravda bude zadovoljena.

 

Nakon velike tragedije, njegova supruga sa kojom je imao devojčicu Emu (4), odlučila je da stvari "istera na čistac" i da onaj ko je odgovoran za smrt njenog supruga bude adekvatno kažnjen.

Sasa Curcic Krusevac

 *Sašina porodica je skoro šest meseci čekala obdukcioni nalaz,

koji je, prema njihovim rečima loše urađen; Foto: Privatna arhiva

Sasa Curcic Krusevac

 *Zaključak obdukcionog nalaza na kom piše da je smrt bila nasilna; Foto: Privatna arhiva

Tada je direktorka bolnice, Vesna Stević Gajić, naložila da se uradi unutrašnja provera kvaliteta stručnog rada u vezi sa Sašinim lečenjem, ali rezultati tog ispitivanja nikada nisu dospeli ni do Sašine porodice, ni do javnosti. 

- Ona je rekla još u februaru da je postupak u toku, ali ja do dana današnjeg nisam dobila nijedan izveštaj, a slala sam im mejlove. Obraćala sam se na sve moguće strane. Samo je stigao obdukcioni nalaz, a i on je katrastrofalno urađen. Čekali smo ga šest meseci, a na njemu ništa maltene ne piše, jedino je navedeno da je "smrt bila nasilna i nastupila je usled zadobijenih povreda trupa i nastalih komplikacija" - kaže supruga pokojnog Saše, Nataša za "Telegraf".

 

Ipak, ona ne želi da odustane od istine, koju, kako kaže, najviše želi da sazna zbog njihove ćerkice Eme.

- Pripremila sam svu dokumentaciju za podnošenje krivične prijave. Na sve to sam i čekala sve ove mesece, ali ne mogu da verujem da se niko iz bolnice za sve ovo vreme nije oglasio. Ni saučešće nisu izjavili kada smo otišli po kopiju istorije bolesti, koja je takođe jedan od izveštaja potreban pred sudom. Moj Saša je zaslužio da pravda bude zadovoljena i ja neću odustati dok ne dokaže ko je kriv za onaj propust koji ga je odveo u smrt - kaže Nataša.

Posle Sašine smrti snajka sa unukom ostala je da živi sa njegovim roditeljima, a kako kaže, samo oni znaju kako im je nakon svega što su proživeli.

Sasa Curcic Krusevac

 *Jedan od mejlova koje je Nataša upućivala nadležnima, ali odgovor do danas nije dobila;

Foto: Privatna arhiva

IZ BOLNICE BEZ ODGOVORA

Do zaključenja ovog teksta Opšta bolnica u Kruševcu nije odgovorila na naš mejl, a ni direktorka se nije javljala na naše pozive.

 

Da podsetimo, Saša je 21. decembra 2018, otišao u šumu da seče drva, kada se jedna grana odlomila i udarila ga po zadnjici. Zbog bolova, odmah je otišao u bolnicu, gde su mu lekari konstatovali, kako kažu, lake povrede lumbalne kičme od udarca drveta, usled čega mu se stvorio hematom na zadnjici.

Ostao je na odeljenju ortopedije, ali mu se stanje pogoršavalo te su mu tek u ponedeljak, 24. decembra, operisali hematom. Saši i dalje nije bilo dobro, pa je 27. decembra prebačen u Urgentni centar Kliničkog centra Srbije, gde je 8. januara preminuo od sepse.

Saša Ćurčić, Nataša Ćurčić

 *Saša i Nataša na svadbi; Foto: Facebook

- Gledala sam svakog dana kako povraća i pitala zašto je to tako, a lekari su rekli da je to zbog šoka koji je doživeo i jer se uplašio kada je video to drvo kako pada -  govorila je nakon tragedije Sašina supruga Nataša (24), koja je zbog, kako sumnja, nesmotrenosti lekara ostala samohrana majka trogodišnje devojčice Eme.

Sašina sestra Silvana takođe ne može da veruje da lekari u Kruševcu danima nisu mogli da uoče uzrok Sašinog lošeg zdravstvenog stanja.

- Oni su uništili čitavu jednu porodicu. Čim je Saša primljen u bolnicu, urađeni su mu rendgen i skener, ali nisu videli da mu je puklo debelo crevo, kako su to na istom snimku kasnije uočili lekari u Beogradu. Tek kada su mu 24. decembra operisali hematom i osetili jak smrad, uradili su mu kolonoskopiju i samo sanirali debelo crevo. Iako se Saši stanje i dalje pogoršavalo, odbijali su da ga pošalju dalje sve dok nismo potegli privatne veze. Čim je 27. decembra u teškom stanju prebačen na hiruršku kliniku Urgentnog centra u Beogradu, lekari su odmah utvrdili da je dobio sepsu koja se proširila.

(Izvor: telegraf.rs)

Share this article