"Smisao postoji", nadljudska snaga roditelja: Slika osmeha sestara Jurić koje je razdvojio monstrum

"Smisao postoji.Čak i kada pomisliš da je sve besmisleno". Ove reči samo pokazuju koliko snage je Igor Jurić uložio u to da posle svega podigne glavu, da krene dalje i da se izbori za svu decu u Srbiji. Da se ono što se desilo Tijani Jurić nikada ne ponovi.

Upravo te reči Jurić je napisao u komentaru na jednu fotografiju koju je objavio.Na njoj, dve bezbrižne devojčice, sestre Saška i Tijana. Nevine i nasmejane, dve devojčice nisu ni mogle da zamisle da će ih jedan monstrum na tako brutalan način razdvojiti.

I sigurno da nije lako bilo izgovoriti reči"Smisao postoji" i podeliti ovu sliku. Potrebna je nadljudska snaga roditelja da se suoči sa takvim gubitkom i prihvati da život ima smisao.

 

Danas je Igor Jurić ponosan, jer je izdejstvovao uvođenje zakona o doživotnoj robiji za ubice dece. Niko više neće moći da digne ruku na nekog malog anđela, a da ne bude do kraja života isključen iz društva, iza rešetaka, daleko od dece.

I smogao je snage da otvori neke stare albume, da dopusti da ga ozari osmeh koji može da vidi samo na slici i da se priseti kako je srećna porodica izgledala pre velikog gubitka.

Teško je, ali sigurno spasonosno shvatiti to, i izgovoriti - "Smisao postoji".

Saška je danas studentkinja, stasala devojka, sa velikom ranom koju nosi u srcu, strahotom koja je obeležila njenu nevinu mladost.

A rane su još sveže - prošlo je 5 godina otkad je Tijana Jurić oteta i ubijena. Imala je samo 15 godina i sigurno mnogo želja, snova i planova. Taj detinji osmeh ugasio je jedan monstrum. Na usnama ostao je samo krik, i samrtni strah.

Ali, taj njen osmeh živi u sećanjima najmilijih, pleni i unosi snagu. A nema mnogo roditelja kao što je Igor Jurić, koji bi posle svega mogli da podignu glavu i da, uprkos tako strašnom kraju mladog života, i dalje vide svetlost i smisao.

(Izvor: telegraf.rs)

Share this article