Socijalno došlo da oduzme dete Divni i Marku: Onda se umešao deda..

Ja sam dete preuzeo. Sad će otac i majka da imaju muku da ga uzmu od mene, kad dođu. Nisu mi ostavili dete, ja sam ga primio od socijalnog. Ostavili su ga bez ičega, kaže za Telegraf Divnin otac Toma.

Socijalni radnici došli su kod roditelja Divne i Marka, učesnika rijalitija "Zadruga" i hteli su da im oduzmu dete i odvedu ga u dom. Kako smo juče objavili, Divna i Marko koji su se proslavili učešćem u emisiji DNK, u rijaliti "Zadruga" ušli su bez znanja Divninih roditelja, a samo zahvaljujući deki male Kristine sprečeno je njeno oduzimanje.

 

U navedenoj informaciji ne bi bilo ništa sporno, da Divninim roditeljima nisu ostavili ćerkicu Kristinu, pod izgovorom da idu u Beograd na dva, tri dana, ne pomenuvši odlazak u rijaliti na neodređeno vreme. Kako nam je u ekskluzivnom razgovoru otkrio Divnin otac Toma Jovanović, razočaran je time što su ga Divna i Marko lagali.

- Prevarili su me, da ti kažem. Pitala me mogu li dva-tri dana da je pričuvam, treba da ide do Beograda, da uzme nešto. Pa, dobro, rekoh, mogu dva-tri dana... Duže ne mogu. Ja sam stariji čovek, majka ti je malo i nesposobna... Nije mi rekla da ide u "Zadrugu". Vidiš ti to? To mi nije rekla uopšte... Dovukla neke stvari... Za dva, tri dana, rekoh šta će mi tolike stvari? - rekao nam je Toma.

Foto: Vladimir Milovanović

Međutim, u drugom delu razgovora Toma nam je otkrio da su radnici iz Centra za socijalni rad dolazili kod njih zbog malene Kristine i, kako kaže, veruje da ih je neko prijavio.

- Bili su iz socijalnog, dolazili su ovde... Odmah su došli, drugi dan. Kako su doznali da je dete kod mene, a oni u... Neko mora da je prijavio, sigurno. Ja ih nisam prijavio - kaže nam Toma.

- Nisam ja bio tu, samo je žena bila. Tu su kupili nešto u prodavnici, doneli detetu... Ona im je rekla da će da mi kaže (da su bili, prim. aut.), ali on da dete da iz kuće - neće. Tako im je rekla - objašnjava Jovanović.

 

Na pitanje da li su radnici hteli da odvedu dete, kaže:

- Tako mi reče. Uzeli bi dete i odveli u dom, ali nisu mogli bez mene.

Na pitanje šta se dogodilo posle toga, te da li je Toma morao da potpiše neki dokument kako bi dete ostalo sa njim, otkriva:

- Bio sam u Svilajncu. Ja sam dete preuzeo. Sad će oni da imaju muku da ga uzmu od mene, kad dođu, otac i majka. Nisu mi ostavili dete, ja sam ga primio od socijalnog. Ostavili su ga bez ičega - tvrdi Toma.

*Foto: Vladimir Milovanović

Na naše pitanje da li će dati dete Divni i Marku, Toma kaže da nije doneo odluku.

- Videću... Sad će da dođe prija iz Austrije pa ću da vidim sa njom. Možda ću im dozvoliti, možda neću. Znaš zbog čega možda neću? Ti uslovi tamo...majka može da ga istera iz kuće... A, ja da pustim dete neću sigurno - kaže Jovanović.

U daljem razgovoru, pitali smo Tomu da li bi Divnu i Marka primio kod njega.

- Ne sme onaj da dođe kod mene. Ja iako sam ostareo radim mnogo, a on nije naučio da radi. Mangupska posla... - rekao nam je Divnin tata, a Markov tast.

- Dete ne pita to uopšte. Samo viče "mama, tata"... Mene su slagali, ali, dobro. Moje kuče me je ujelo, nije tuđe - rekao je Toma na pitanje da li malena Kristina pita za mamu i tatu.

Na pitanje da li on i supruga imaju sve što im je potrebno za dete, Toma kaže:

- Nije trebalo da me lažu. Trebalo je lepo da sednu sa mnom da pričaju, to mrzim. Dete nema Pampers, za jelo ima... Svu hranu imamo.

(Izvor: Telegraf.rs)

Share this article