Šokantna scena iz centra Beograda uznemirila javnost: Čovek prošetao dete kao psa, s ogrlicom oko vrata i na povocu (FOTO)

Video na kome se vidi kako starija osoba vodi dete na povocu uznemirila je javnost, a sudeći po spornom videu i opisu koji je stajao uz njega, šokantna scena se dogodila juče u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu.

Sporan video (u koji je "Blic" imao uvid) objavila je jedna od korisnica društvene mreže Fejsbuk koja tvri da je snimak nastao juče tokom pre podneva u Knez Mihailovoj ulici u centru Beograda.

- Dete ima ogrlicu oko vrata, povodac je prikačen za orglicu. Mali ima bar 5 godina - napisala je na svom Fejsbuk profilu korisnica ove društvene mreže, uz priložen video te šetnje.

 

Video se velikom brzinom proširio društvenim mrežema, te je nakon nekog vremena autorka uklonila snimak.

Čitavu javnost je zgrozio video na kome se vidi kako starija osoba na narandžastom povocu vodi dečaka, te su se mnogi pitali zbog čega se neko odlučio na ovakav korak.

Dečaka je na zaprepašćenje prolaznika starija osoba vodila na povocu

 *Dečaka je na zaprepašćenje prolaznika starija osoba vodila na povocu

FOTO: FACEBOOK

Dok su neki od korisnika društvenih mreža na kojima je bio dostupan ovaj video bili šokirani i upućivali kritike, drugi tvrde da je reč o "strancima koji ovako često šetaju decu".

U inostrastvu, ali i kod nas, postoji nešto slično povocu, ali to se ne koristi na ovako ponižavajući, nehuman i prvestveno nebezbedan način - vezivanjem detetu oko vrata.

Policija i socijalne službe se još nisu oglasile ovim povodom, te nije poznato da li je neko slučaj i prijavio.

I Dragana Janković odreagovala

Dragana Janković, majka tragično nastradalog Alekse Jankovića oglasila se takođe ovim povodom, te je ocenila da ovako okrutno ponašenje starije osobe prema detetu treba prijaviti, a ne "samo se ljutiti putem društvenih mreža".

(Izvor: blic.rs)

 

Share this article